ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 24/1/2003

Ανακοίνωση: 39

ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Είναι γνωστή η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό μας Συμβούλιο στις 8/1/03, για έναρξη συνεχόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων από σήμερα Δευτέρα 27/1/03. Αφού μέχρι την ημέρα συνεδρίασής του, καμιά ένδειξη δεν υπήρχε από την πλευρά της Διοίκησης, για την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εθν. Οικονομίας για το Ασφαλιστικό, όπως είχε συμφωνηθεί στις 6/12/02.

Την Τρίτη 20/1/03 και αφού το Δ.Σ είχε αρχίσει να στρέφει την κινητικότητά του προς την υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, ο κ. Διοικητής κάλεσε το Δ.Σ σε συνάντηση στις 6 μ.μ. Μας ενημέρωσε πως συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη και συζήτησε το θέμα μαζί του. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε θετική άποψη για το θέμα, ζήτησε όμως να έχει στη διάθεσή του ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να ενημερωθεί πλήρως από τους συμβούλους του, για τις τεχνικές λεπτομέρειες της Νομοθετικής ρύθμισης που προτείνεται από την Τ.Ε.

  • Γι' αυτό ζήτησε από το Δ.Σ να μην προχωρήσει στις κινητοποιήσεις αφού το θέμα προχωρά θετικά και δεν αντιμετωπίζει αδιαφορία ή άρνηση όπως είπε από την άλλη πλευρά. Διαφορετικά ο ίδιος, σε περίπτωση που προχωρήσουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του προς την άλλη πλευρά και οι ευθύνες για τις εξελίξεις θα είναι αποκλειστικά δικές μας !

  • Ο κ. Διοικητής εκτιμά, πως πολύ πριν το τέλος Φεβρουαρίου θα υπάρχει οριστική συμφωνία για το Ασφαλιστικό. Αλλά σε κάθε περίπτωση που εκτιμήσει πως το θέμα δεν προχωρά, θα ενημερώσει αμέσως το Δ.Σ γιατί όπως είπε: «δεν είναι διατεθειμένος να χρεωθεί σε περίπτωση άρνησης την απογοήτευση του προσωπικού γι' αυτό το σημαντικό θέμα !»

 

  • Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ, εκτιμώντας ψύχραιμα και με αυτοσυγκράτηση τον χειρισμό που επιχειρείτο στο θέμα, συμφώνησε στην μετάθεση του αγωνιστικού προγράμματος, με την παρακάτω δέσμευση του κ. Διοικητή: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2003, θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα.

 

 

  • Ταυτόχρονα το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ επεσήμανε στον κ. Διοικητή πως: Στην περίπτωση αρνητικών εξελίξεων, ο αγώνας των εργαζομένων σαφώς θα στείλει μηνύματα και προς τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη και προς την κυβέρνηση, αλλά ο αγώνας θα γίνει στην Τ.Ε, αφού οι εργαζόμενοι απαιτούν και θα απαιτούν από τον Διοικητή τους την περιφρούρηση του κύρους της Ανεξάρτητης Κ.Τ και του προσωπικού της. Την υλοποίηση των δεσμεύσεων και υποσχέσεων που χρόνια τώρα και αφειδώς (ιδιαίτερα πριν την έκδοση του ΕΥΡΩ) μας έχουν δοθεί από την παρούσα Διοίκηση. Ο κ. Διοικητής σημείωσε με προσοχή την παραπάνω τοποθέτησής μας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί πριν το τέλος της προθεσμίας που συμφωνήθηκε.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 27/1/03 αμέσως μετά τη συγκέντρωση στο Κεντρικό, ώστε να προσδιορίσει τα επόμενα βήματά του.

Όσοι πιθανόν θεωρούν, πως: ο κρίσιμος χρόνος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σπαταληθεί βήμα-βήμα και με μικρές ή μεγαλύτερες αναβολές, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως ο Σύλλογός μας έχει και την υποχρέωση προσφυγής σε εκλογές, θα διαψευσθούν.

Με την ενότητα ΟΛΩΝ μας και την πασιφανή αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων, γύρω από την στρατηγική του συλλόγου μας που με επιμονή υπερασπιζόμαστε :

      • Νομοθετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού
      • Αμέσως μετά ισότιμη συζήτηση για τα θέματα της Αναδιοργάνωσης

Αισιοδοξούμε για το τελικό θετικό αποτέλεσμα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ