ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 16/5/2006

Ανακοίνωση: 50

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε την πραγματοποίηση από 18/5/06 περιοδειών του στα Υποκαταστήματα και την οργάνωση συσκέψεων σε περιφερειακή βάση για τα Πρακτορεία.

Σκοπός αυτών των περιοδειών είναι η ενίσχυση της πολιτικής του Συλλόγου μας για το μεγάλο θέμα της Αναδιοργάνωσης, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με συντριπτική πλειοψηφία και από το Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Η εκτίμηση των εξελίξεων και προοπτικών που προβάλλουν μέσα και από τις συζητήσεις στην κοινή επιτροπή με την Τράπεζα, αλλά και το τοπίο που διαμορφώνεται συνολικά στον Τραπεζικό χώρο μετά τις εξελίξεις σε Κλαδική Σύμβαση και Ασφαλιστικό, απαιτούν από όλους μας την ενίσχυση του εσωτερικού μας μετώπου.

Μέσα και από αυτές τις περιοδείες, επιδίωξη του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι η σφυρηλάτηση της ενότητας όλων των συναδέλφων μας, με οδηγό τη γνώση και κατανόηση των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, για την αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής Ασφαλιστικό -Αναδιοργάνωση. Η κατάκτηση μιας συνολικής συμφωνίας με την Τράπεζα, όπως έχει τεθεί με την πρόταση διαλόγου του ΣΥΤΕ στην κοινή επιτροπή και η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συναδέλφων μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αποτελεί θέμα ΟΛΩΝ μας.

Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή των Διοικητικών Συμβούλων στις περιοδείες είναι ανοικτή και ελεύθερη για όλους όσους θέλουν να στηρίξουν την υλοποίηση των αποφάσεών του.

Οι περιοδείες αυτές δεν είναι περιοδείες ζύμωσης και διαλόγου διαφορετικών προτάσεων, αλλά αποτελεσματικής υλοποίησης στρατηγικών που έχουν ήδη αποφασιστεί με συντριπτική πλειοψηφία .

Το δικαίωμα της διαφορετικής πρότασης και της δημοσιοποίησής της στους συναδέλφους είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε παράταξης του Συλλόγου μας και κανείς δεν το στερείται. Αποτελεί όμως πολιτική και συνδικαλιστική υποκρισία η απαίτηση της οποιασδήποτε παράταξης να συμμετάσχει στις περιοδείες, όχι για τη στήριξη των αποφάσεων του ΣΥΤΕ τις οποίες καταγγέλλει, αλλά για τη δική της παραταξιακή λογική. Καμιά παράταξη και κανένας σύμβουλος δεν εμποδίζεται να κάνει περιοδείες για τη δημοσιοποίηση των παραταξιακών του απόψεων. Είναι αντιδεοντολογικό όμως να χρησιμοποιεί προς τούτο τον ΣΥΤΕ, επιφέροντας αντικειμενικά την υπονόμευση της αναγκαίας ενότητάς του μπροστά στους συναδέλφους.

Συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία, συμβάλλοντας με την παρουσία και την συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της πλέον αποτελεσματικής δράσης του Συλλόγου μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ