ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 18/7/2006

Ανακοίνωση: 56

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Η προκλητική τακτική της Διοίκησης υπεύθυνη για την αναστολή των εργασιών της Επιτροπής Διαλόγου

Με την προηγούμενη Νο 54/7.7.06 ανακοίνωσή μας, ενημερώναμε τους συναδέλφους μας για την αναστολή της συμμετοχής του ΣΥΤΕ στην κοινή Επιτροπή.

Στη συνέχεια, υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος με γράμμα του σε κάθε εκπρόσωπο του ΣΥΤΕ στην Επιτροπή, καλούσε και πάλι σε συνεδρίαση της Επιτροπής. Προκειμένου να διευκρινιστούν οι προϋποθέσεις της λειτουργίας της επιτροπής, πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΤΕ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής . Σε αυτήν ζητήθηκαν στοιχεία που να δικαιολογήσουν την εκ νέου συμμετοχή του ΣΥΤΕ στην Επιτροπή. Και οι νέες προτάσεις της Διοίκησης στο σύνολό τους παρέμεναν ακραίες και αποσπασματικές.

Με αφορμή το γεγονός αυτό και με δεδομένο ότι καμία διασφάλιση δεν παρείχετο για μια ουσιαστική πρόοδο στο σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στον διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην αποστολή της παρακάτω επιστολής προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“ Αρ. Πρωτ.: 126

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2006

Προς τον

Υποδιοικητή της

Τράπεζας της Ελλάδος και

Πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής

για την Αναδιοργάνωση

κ. Νικόλαο Παλαιοκρασσά

Κύριε  Υποδιοικητή,

Με έκπληξη λάβαμε την επιστολή σας από 11/7/06 με την οποία καλούσατε χωριστά (ονομαστικά και παραταξιακά) το κάθε μέλος του ΣΥΤΕ που συμμετέχει στην επιτροπή διαλόγου, σε συνάντηση της επιτροπής για χθες Πέμπτη 13/7/06. Γνωρίζετε τη θέση του ΣΥΤΕ σε ανάλογες προσπάθειες που είχατε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, ότι τα μέλη του Δ.Σ. στην επιτροπή δεν συμμετέχουν σε αυτήν σε ατομική ή παραταξιακή βάση αλλά εκπροσωπούν το Δ.Σ. του Συλλόγου σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνει .

Η πάγια μέχρι σήμερα πρακτική των συνεδριάσεων της επιτροπής ήταν η από κοινού συνεννόηση των δύο μερών που συμμετέχουν σε αυτήν και ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε αντίστοιχο θεσμικό ατόπημα.

Κύριε  Υποδιοικητή,

Η επιλογή μας να θέσουμε και να συζητήσουμε στην επιτροπή διαλόγου, θέματα που κατά το παρελθόν καμία Διοίκηση, ούτε η δική σας δεν άγγιζε σκοπίμως, δεν ήταν ούτε απλή ούτε εύκολη για εμάς...

Και τούτο γιατί έχει σχέση με τη λήψη αποφάσεων που θα έχουν επιπτώσεις ακόμα και σε κατακτημένες εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων τους οποίους με σεβασμό εκπροσωπούμε. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η συζήτηση για θεμελιακές αλλαγές στην εργασιακή τους ζωή δυσκολεύεται λόγω της πρακτικής της Διοίκησης που δεν έδινε δείγματα γραφής για μια ειλικρινή διάθεση επίτευξης συνολικής δεσμευτικής συμφωνίας.

Παρά ταύτα και μπροστά στην μεγάλη ευθύνη την οποία νοιώθουμε απέναντι στο παρόν και το μέλλον των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας , όχι μόνο προσήλθαμε στην επιτροπή διαλόγου, αλλά δυστυχώς επί πεντάμηνο είμαστε η πλευρά εκείνη η οποία ανέπτυξε τεκμηριωμένες και ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ προτάσεις . Όταν το ίδιο διάστημα το μοναδικό μέλημα της δικής σας πλευράς ήταν η με κάθε τρόπο επιδίωξη της συρρίκνωσης του δικτύου όπως το είχε θέσει ο κ. Διοικητής τον Αύγουστο του 2005: Νέες εργασίες με προστιθέμενη αξία για την Τράπεζα ως κέρδος, Συρρίκνωση του περιφερειακού δικτύου και (αόριστα) μέτρα προστασίας από τις εργασιακές μεταβολές.

Αυτό το αποσπασματικό πλαίσιο συρρίκνωσης και όχι αναδιοργάνωσης έχει εκ των προτέρων απορριφθεί και δε νομίζουμε να θεωρούσατε ότι χρειαζόμασταν «πεντάμηνη ηθική διαπαιδαγώγηση» για να το αποδεχθούμε.

Με την Νο 53 ανακοίνωσή μας, που σας ενημερώναμε για την αναστολή της συμμετοχής μας στην επιτροπή , προσπαθήσαμε ταυτόχρονα να σας εφιστήσουμε την προσοχή για τον ολισθηρό δρόμο που επιλέγετε.

Κύριε  Υποδιοικητή,

Δεν θα είχαμε αντίρρηση για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιτροπής εάν, παρά ταύτα, η πλευρά σας αποφάσιζε πράγματι να τοποθετηθεί πλέον αναλυτικά στο συνολικό πλαίσιο των θεμάτων που έχουν τεθεί από τον ΣΥΤΕ που αφορούν την απασχόληση, την εξέλιξη και τις αμοιβές του προσωπικού . Ταυτόχρονα, βέβαια, εφόσον αποφύγετε την επανάληψη αποσπασματικών και ακραίων προτάσεων ως προς το περιφερειακό μας δίκτυο , έτσι ώστε να αναζητηθεί από κοινού μια συνολική και δεσμευτική συμφωνία για το σύνολο της Τράπεζας το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα .

Έστω και την τελευταία στιγμή ο ΣΥΤΕ προσπάθησε να διασώσει την επιτροπή ζητώντας το περίγραμμα της συνολικής πρότασης που λέγατε ότι έχετε ετοιμάσει . Αντί αυτού, καλέσατε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ και του αναπτύξατε προφορικά τις προτάσεις σας, προτάσεις που εμμένουν στην ίδια ακραία και αποσπασματική λογική με αυτή που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε και να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στην επιτροπή . Απλώς αυτή τη φορά βάλατε σαν δέλεαρ μια αύξηση επιδόματος, προσδοκώντας να πετύχετε τον επιδιωκόμενο στόχο σας.

Κύριε  Υποδιοικητή,

Θα θέλαμε τέλος με την ευκαιρία αυτής της επιστολής να σημειώσουμε πως, το κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις θα πρέπει να παρέχει σε όλους μας την πλήρη «νομιμοποίησή μας» απέναντι στο προσωπικό . Και κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζεται, ούτε καν για εμάς που είμαστε εκλεγμένοι από τους συναδέλφους μας, πολύ περισσότερο όμως για τη δική σας πλευρά που έχει διορισθεί. Νομιμοποίηση μπορεί να προκύψει μόνο από τη συναίνεση των ίδιων των εργαζομένων στο έργο της επιτροπής.

Έχουμε την αίσθηση ότι τα όρια της «νομιμοποίησής μας» εξαντλούνται , όταν από την πρακτική της Διοίκησης εκπέμπονται προς το προσωπικό δείγματα αυταρχισμού και κοινωνικής σκληρότητας σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με πάγιες υποχρεώσεις της Τράπεζας. Τελευταία ακόμα και στο χώρο της Υγείας. Αν πράγματι η πληροφόρησή μας ως προς τα θέματα αυτά είναι αληθής, παύει να έχει νόημα οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και συμφωνία μαζί σας, όταν δεν τηρούνται ή μονομερώς ακυρώνονται υποχρεώσεις που τηρούσε η Τράπεζα επί δεκαετίες καθώς και πρόσφατες συμφωνίες στα θέματα του Ταμείου Υγείας.

Κύριε  Υποδιοικητή,

Έχουμε την αίσθηση πως το τελευταίο διάστημα η πλευρά της Διοίκησης θεωρεί πως μπορεί να εκθέσει στα μάτια των εργαζομένων το συνδικαλιστικό τους όργανο ή να προχωρήσει μονομερώς «σαν ταύρος εν υαλοπωλείο», στο όνομα του “εξορθολογισμού” και του κόστους. Μην υποτιμάτε την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και τους εργαζόμενους ο βίος των οποίων στην Τράπεζα θα είναι ασφαλώς μακρύτερος της δικής σας θητείας. Πολύ περισσότερο μην θεωρείτε ότι το μέλλον μας και το μέλλον της Τράπεζας μας ενδιαφέρει λιγότερο από ότι εσάς.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει τέτοιες οικονομικές αποδοχές που ασφαλώς νοιώθει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον από όσους οικονομικά είναι τακτοποιημένοι….

Ας μην προσπαθεί λοιπόν η Διοίκηση να μας πείσει, πως ενδιαφέρεται περισσότερο από τον Σύλλογο για το μέλλον των εργαζομένων και της Τράπεζας . Αν πράγματι συμφωνούμε για το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι στο σύνολο των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας, ας το αποδείξουμε με γενναίες πράξεις και όχι με λόγια που την επομένη έρχονται σε ανακολουθία της μεγάλης θεσμικής ιστορίας που έγραψαν οι παλαιότερες Διοικήσεις και ο ΣΥΤΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνάδελφοι ,

Δεν χωρά καμιά παρερμηνεία των θέσεων και προθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΤΕ.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί πως το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, είχε και τη θέληση αλλά και τη γνώση , να επιχειρήσει έναν συνολικό διάλογο για την αναγκαία αναδιοργάνωση της Τ.Ε.

Δυστυχώς, είναι η άλλη πλευρά εκείνη, που μετά από δέκα περίπου χρόνια ευθυνών της στον Διοικητικό μηχανισμό της Τράπεζας και λίγο πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της, δεν επιθυμεί να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της για ολοκληρωμένη και συνολική δεσμευτική συμφωνία για την Τράπεζα της επόμενης εικοσαετίας.

Δυστυχώς και στο θέμα αυτό αποδείχθηκε πως μέλημά τους είναι η αποσπασματικότητα και ακρότητα των προτάσεών τους, που υπηρετεί την λογική της αποφυγής των ευθυνών τους χωρίς κανένα κόστος…

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

α). Συνεχίζεται η λειτουργία των τριών Επιτροπών για τις Προαγωγές.

β). Συμφωνήθηκε και εκδόθηκε ήδη πράξη Διοικητή για τη συμμετοχή στις κρίσεις και προαγωγές των τριών επιτροπών και των συναδέλφων εκείνων που συμπληρώνουν χρόνο προς προαγωγή την 1.7.2006.

γ). Όσον αφορά την επιτροπή κρίσης για τον βαθμό του Εντεταλμένου – Τμηματάρχη, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των αρμόδιων Διευθυντών για τους κρινόμενους των Υποκ/των, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αυτή για τους κρινόμενους του Λεκανοπεδίου, με την τοποθέτηση στην Επιτροπή των αρμόδιων Διευθυντών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ