ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 27/7/2006

Ανακοίνωση: 57

ΣΥΤΕ - ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε. στη συνεδρίαση του της Τρίτης 26/7/2006 κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις.

ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε. διαπιστώνει ότι παρά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για το ζήτημα της απασχόλησης εργατών εξωτερικού συνεργείου σε χώρους όπου διακινείται χρηματικό και ιδιαίτερα στο ΙΕΤΑ και ΚΕΠΕΔΙΧ, η Διοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου εργατικού προσωπικού.

Το Δ.Σ. καλεί τη Διοίκηση να προχωρήσει το ταχύτερο προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να προληφθούν πιθανά προβλήματα μελλοντικά και παράλληλα αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρις ότου υπάρξει θετική έκβαση του ζητήματος αυτού

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης από το γεγονός ότι οι εργασίες αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων του Υποκ/τος εκτελούνται ταυτόχρονα με το ωράριο εργασίας του προσωπικού με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και να υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην ομαλή διεξαγωγή των πάσης φύσεως εργασιών του Υποκαταστήματος.

Οι εκτελούμενες εργασίες θα έπρεπε να γίνονται τμηματικά σε ώρες και ημέρες μη απασχόλησης των εργαζομένων για να μπορούν να εκτελούν, ανεμπόδιστα, την εργασία τους.

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε. αποφάσισε, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, να συνδράμει τους συναδέλφους του Υποκ/τος και σε συνεννόηση με το Τοπικό Παράρτημα να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων που προκύπτουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ομόφωνα, καταγγέλλει τη Διοίκηση για την πρωτοφανή της ενέργεια να απάντηση – με δημόσια ανακοίνωση- σε Συνδικαλιστική Παράταξη του Σ.Υ.Τ.Ε.

Είναι η πρώτη φορά, από συστάσεως της Τράπεζας της Ελλάδος που εγκαλείται μια Παράταξη επειδή άσκησε κριτική σε κρίσεις και επισημάνσεις που διατύπωσε ο κ. Διοικητής σε θέματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και ύψιστη υποχρέωση κάθε συνεπούς Συνδικαλιστικής Παράταξης.

Κατάπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι σε πολλές Υπηρεσιακές Μονάδες το προσωπικό κλήθηκε να λάβει γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης ενυπογράφως(!) σε μια προσπάθεια καθυπόταξης του φρονήματος και εκφοβισμού των συναδέλφων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ατόπημα αυτό της Διοίκησης δεν θα έχει συνέχεια και ότι μελλοντικά θα περιορισθεί στις αποκλειστικές αρμοδιότητες αφήνοντας το Συνδικαλιστικό κίνημα να ασκεί ανεμπόδιστο το εργατικό έλεγχο όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ