ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 1/8/2006

Ανακοίνωση: 58

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ - ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Δ/ΝΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ

Συνάδελφοι,

Οι εικόνες από την χθεσινή σφαγή των αθώων παιδιών και γυναικών στην πόλη Κανά του Νότιου Λιβάνου από τους Ισραηλινούς επιδρομείς, αποτελεί στίγμα και ντροπή για τον λεγόμενο Δυτικό πολιτισμό.

Έχει γίνει πλέον σε όλους φανερό, ότι ο πόλεμος αυτός καθοδηγείται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με πλήρη υποταγή στους σχεδιασμούς του με προσδοκία υλικών αποτελεσμάτων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους ισχυρούς παίκτες στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στον πόλεμο αυτό, να εκδηλώσουμε ΤΩΡΑ την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Να πάρουμε ενεργά μέρος σε όλα τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως αυτή η σφαγή.

Νομιμοποιούν εκ των υστέρων τις παρατυπίες τους

Στη Νο 54/7.7.06 ανακοίνωση του Συλλόγου μας, είχαμε καταγγείλει τον διορισμό ως Διευθυντή Συμβούλου, μη υπαλλήλου της Τράπεζας αλλά συμβούλου της Διοίκησης ο οποίος είχε προσληφθεί μόλις πριν από 1,5 χρόνο στη θέση αυτή!

Μάλιστα είχαμε τονίσει ότι η σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας, την οποία εισηγήθηκε ο κ. Διοικητής, δεν πληρούσε το στοιχείο της νομιμότητας. Υπήρχε σαφής πρόβλεψη των προηγούμενων αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, ότι στον βαθμό αυτό διορίζονται υπάλληλοι της τράπεζας που υπηρετούν στη Δ.Ο.Μ. και φέρουν βαθμό αντίστοιχο του Υποδιευθυντή του λογιστικού κλάδου (απόφαση Γεν.Συμβ.13 η 20.6.1983).

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου έρχονται εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν την παρατυπία τους , συμπληρώνοντας την αρχική απόφαση του 1983 και διευκρινίζοντας πως, Διευθυντής Σύμβουλος μπορεί να διορισθεί και κάποιος εκτός υπαλληλικής ιεραρχίας της Τράπεζας. Μάλιστα η αρχική εισήγηση η οποία άλλαξε μετά από παρέμβαση του ΣΥΤΕ, άνοιγε το δρόμο στη Διοίκηση για διορισμό σε όλες τις θέσεις των Διευθυντών, ατόμων εκτός της υπαλληλικής ιεραρχίας.

Φυσικά και ο περιορισμός της δυνατότητας αυτής στον κλάδο των Οικονομολόγων μας βρίσκει αντίθετους, καθώς ανοίγει έμμεσα την κερκόπορτα για διεμβολισμό της υπάρχουσας υπαλληλικής ιεραρχίας.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν στο σύνολο των στελεχών της Τράπεζας ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων, να σιωπά ή να δέχεται αντιλήψεις και πρακτικές, που ξεθεμελιώνουν το εργασιακό και κοινωνικό καθεστώς της Τράπεζας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ