ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 8/5/2006

Ανακοίνωση: 47

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Τετάρτη 3/05/06 προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Διοίκηση και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Προσχολικών Κέντρων και ειδικά αυτού της Θεσσαλονίκης.

Στην συνεδρίασή του, συμμετείχε και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των συναδέλφων μας εργαζόμενων στο Ταμείο Υγείας , τα μέλη του οποίου έκαναν μια αναλυτική και εποικοδομητική παρουσίαση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Μετά από έναν πολύ πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων , με βάση και τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την Διοίκηση την Παρασκευή 28/4/06, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την παρακάτω απόφαση.

  1. Η λειτουργία των προσχολικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τα παιδιά των συναδέλφων μας εργαζόμενων στην Τ.Ε. και στο Τ.Υ., είναι ένα κοινωνικό κεκτημένο του χώρου μας.
  2. Η λειτουργία και η κατάσταση των κέντρων αυτών δεν πρέπει να ταυτίζεται. Τα όποια προβλήματα επιζητούν λύση, είναι διαφορετικής υφής για κάθε ένα από αυτά και η ταύτισή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι συνδικαλιστικό και πολιτικό λάθος.
  3. Η λειτουργία του προσχολικού κέντρου της Θεσσαλονίκης για τα παιδιά των συναδέλφων μας έχει από χρόνια εμφανίσει προβλήματα, αφού η συμμετοχή των παιδιών μας στο σύνολο της δυναμικότητας του κέντρου, είναι μικρότερη του 10%.
  4. Η διατήρηση της ποιοτικής λειτουργίας του, με παράλληλη προσφορά κοινωνικού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης , θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μέσα από τη συμμετοχή στη λειτουργία και την οικονομική του κατάσταση φορέων της πόλης , οι οποίοι θα εξασφάλιζαν την προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου σε αδύναμες εισοδηματικά οικογένειες. Λύση στην οποία συμφωνεί το Διοικητικό μας Συμβούλιο.
  5. Η συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου της Θεσσαλονίκης υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί μια ΑΤΕΛΗ επιχειρηματική δραστηριότητα , απευθυνόμενη σε παιδιά μεσαίων και υψηλών εισοδηματικά οικογενειών, μεταφέροντας τις οικονομικές δαπάνες για την λειτουργία του στους ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας και την Τράπεζα κατά το 1/3 και 2/3 αντίστοιχα, αποστερώντας ταυτόχρονα χρήσιμους πόρους από την υγεία και την ασφάλιση του προσωπικού.
  6. Σε κάθε περίπτωση, εκείνοι που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις όποιες λαθεμένες επιλογές και την πορεία του κέντρου στην Θεσσαλονίκη είναι οι 13 συνάδελφοί μας εργαζόμενοι σε αυτό. Οι οποίοι σε κάθε περίπτωση οποιασδήποτε λύσης επιλεγεί, δεν μπορεί να διακόψουν την εργασιακή τους σχέση με το Ταμείο που τους προσέλαβε με σύμφωνη γνώμη και της Τ.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΤΕ δεν θα επιτρέψει σε καμιά περίπτωση, τα όποια υπαρκτά προβλήματα και οι ευθύνες εκείνων για την δημιουργία τους (Τ.Ε και Συμβούλια του Τ.Υ.), να μεταφερθούν στις πλάτες των συναδέλφων μας εργαζομένων στο Ταμείο Υγείας.
  7. Τυχόν αποδοχή μιας άλλης λογικής στο παραπάνω θέμα, θα αποτελούσε για τον χώρο μας, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων, την κερκόπορτα, αν όχι για την σημερινή, αλλά για μελλοντικές Διοικήσεις.
  8. Σε οποιαδήποτε λύση επιλεγεί, θα εξασφαλισθεί, με ευθύνη της Τράπεζας , η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα παιδιά των συναδέλφων μας σήμερα και στο μέλλον, σε αντίστοιχης και ανάλογης ποιότητας προσχολικά κέντρα.

Συνάδελφοι,

Η παραπάνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων μας στην Τράπεζα και το Ταμείο, δεν στρουθοκαμηλίζει και δεν αγνοεί πραγματικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσχολικού της Θεσσαλονίκης ως περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου μας και η εξασφάλιση των συναδέλφων μας εργαζόμενων σε αυτό, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα σημεία της απόφασής μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ