ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 27/3/2006

Ανακοίνωση: 43

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/3/06

Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα 27/3/06 στην Εμπορική Τράπεζα καθώς επίσης και Πανελλαδική Απεργία για όλες τις τράπεζες για την Τρίτη 28/3/06 με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας από τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Αλογοσκούφη και Τσιτουρίδη για το Ασφαλιστικό των τραπεζών την Παρασκευή το βράδυ (με κλειστή τη Βουλή).

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια με την οποία καταλύεται η δημοκρατία στη χώρα μας… από μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση.

Με την τροπολογία αυτή υπάγονται αναγκαστικά και σύμφωνα με την βούληση των τραπεζιτών τα επικουρικά ταμεία ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΑΤ που δημιούργησε με τον Ν. 3371/05 το περασμένο καλοκαίρι η Κυβέρνηση, ερήμην της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων και αφαιρείται ουσιαστικά κάθε δυνατότητα παρέμβασης των εργαζομένων και των σωματείων τους στη δικαιοσύνη για να υπερασπίσουν τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας μαζί με την ΟΤΟΕ καταγγέλλει αυτή την στάση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό θεωρώντας ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος και των νόμων και μάλιστα από την κυβέρνηση είναι θέμα μείζονος σημασίας που αφορά όχι μόνο τους τραπεζοϋπαλλήλους αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο αγώνας της ΟΤΟΕ είναι συνολικός απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες και αφορά στο Ασφαλιστικό, στις κλαδικές Σ.Σ.Ε. αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες προετοιμάζονται ήδη από καιρό στο παρασκήνιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ