ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 16/1/2006

Ανακοίνωση: 29

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ)

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1/06

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/1/06 η συνάντηση του Συλλόγου μας με την Διοίκηση, σχετικά με το θέμα της αναγκαίας Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, συζητήθηκε κατ' αρχήν η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την εξέταση του παραπάνω θέματος.

Συμφωνήθηκε πως μετά το όποιο αποτέλεσμα των συζητήσεων στην επιτροπή, η τελική συμφωνία θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ΣΥΤΕ -ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε περίπτωση μονομερών ενεργειών.

Συγχρόνως, συμφωνήθηκε η αποτύπωση των συμφωνιών με τρόπο δεσμευτικό και για τις δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη μορφή, πρακτικό συμφωνίας ή ειδική Σ.Σ.Ε., θα εξετασθεί από τον Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας και θα προταθεί για συμφωνία στα δύο μέρη.

Ως προς το περιεχόμενο των θεμάτων τα οποία θα εξετάσει η επιτροπή, ο κ. Διοικητής έθεσε το παρακάτω γενικό πλαίσιο, διευκρινίζοντας πως, παρότι έχει επικρατήσει ο όρος Αναδιοργάνωση, το πλαίσιο που θέτει δεν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο, αλλά με αντιμετώπιση πλευρών της λειτουργίας της Τράπεζας.

Η πρόταση της Διοίκησης για συζήτηση στην κοινή επιτροπή, αναφέρεται στο παρακάτω γενικό πλαίσιο:

  • Εξέταση της δημιουργίας νέων εργασιών, με την προϋπόθεση της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για την Τράπεζα. Η εργασία αυτή μπορεί να είναι ευρύτερου δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος π.χ. έλεγχος λιανικής τραπεζικής αγοράς, που προσδίδει συγχρόνως πρόσθετο κύρος στην Τράπεζα ή κάποια άλλη, άμεσα οικονομικά επωφελής για την Τράπεζα ή χρήσιμη ευρύτερα για την οικονομία. Έγινε αναφορά στην εργασία της οικονομικής συγκυρίας και διευκρίνηση ταυτόχρονα, πως η Διοίκηση δεν είναι της λογικής της εκτέλεσης εργασιών για την απασχόληση των εργαζομένων και μόνο.
  • Εξέταση των οργανογραμμάτων και της μελλοντικής εξέλιξης των Διαχειριστών Δ.Ο.Υ., των Πρακτόρων, των Υποκαταστημάτων και άλλων Υπηρεσιακών μονάδων της Τράπεζας.
  • Κίνητρα μετεγκατάστασης ή αποχώρησης προσωπικού. Διευκρινίσθηκε στο σημείο αυτό, πως το πρώτο αφορά εργαζομένους που πιθανά να συμφωνηθεί ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσιακή μονάδα της Τράπεζας (π.χ. τυχόν ένας συνάδελφος από Πρακτορείο, όπως αναφέρθηκε) και το δεύτερο εκείνους που μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποχωρήσουν, από τις παραπάνω υπό εξέταση υπηρεσιακές μονάδες.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΤΕ στο σημείο αυτό και αφού είχε εκτενώς αναφερθεί στην πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και την συνολική λογική που αυτή έθετε, σημειώνοντας ιδιαίτερα την αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση της διατήρησης του δικτύου των Υποκαταστημάτων , σημείωσε πως το πλαίσιο που τίθεται, αν και χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις, δεν ανταποκρίνεται στην ενιαία στρατηγική Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση του ΣΥΤΕ και θα πρέπει να συμπληρωθεί και με άλλα σημαντικά θέματα στην κατεύθυνση αυτή.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο κάτω από το πρίσμα των παραπάνω εξελίξεων, συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16/1/06, προκειμένου να συγκροτήσει την πρότασή του για το συνολικό πλαίσιο που θέτει στην επιτροπή, προσδιορίζοντας νέα συνάντηση για την Τρίτη 17/1/06.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει με τον πρόεδρο της κοινής επιτροπής, Υποδιοικητή κ. Παλαιοκρασσά και μόνο στην περίπτωση που απαιτηθεί, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τη Διοίκηση συνολικά.

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο με σταθερότητα και επιμονή, προχωρεί στο δρόμο που χάραξε η στρατηγική του Συλλόγου μας και οι αποφάσεις των οργάνων του.

Η πορεία αυτή ούτε εύκολη είναι, ούτε χωρίς κινδύνους. Η γενικότερη κατάσταση και το κλίμα μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας, καθίσταται συνεχώς και πιο δυσμενές.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως με τη σταθερή ενότητα όλων μας, νεότερων και παλαιότερων, θα αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ