ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 18/1/2006

Ανακοίνωση: 30

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Τ.Ε.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Τ.Ε.

Σε συνέχεια της συνάντησης της Παρασκευής 13/1/06 μεταξύ ΣΥΤΕ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για το θέμα της Αναδιοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17/1/06 , συνάντηση του Συλλόγου μας με τον πρόεδρο της επιτροπής αναδιοργάνωσης Υποδιοικητή κ. Ν. Παλαιοκρασσά και τον Διευθυντή Διοικητικού και μέλος της επιτροπής κ. Μ. Σαράφη.

Στη συνάντηση αυτή, σε συνέχεια της συμφωνίας σχετικά με το πλαίσιο των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επιτροπή για το θέμα της αναγκαίας Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε., η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΤΕ, επέδωσε εγγράφως την παρακάτω πρόταση του Συλλόγου μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις αποφάσεις του Διοικητικού και Γενικού μας Συμβουλίου.

 

Κύριε  Υποδιοικητή,

Σε συνέχεια της συνάντησης μας την Παρασκευή 13/1/06 και των συζητήσεων που έγιναν αναφορικά με το πλαίσιο των θεμάτων της Αναδιοργάνωσης , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ζητήματα που το Διοικητικό μας Συμβούλιο θεωρεί αναγκαία να συμπεριληφθούν στο παραπάνω πλαίσιο, το οποίο και θα αποτελέσει την ατζέντα της κοινής επιτροπής.

  1. Ενίσχυση των σημερινών εργασιών της Τράπεζας και εξέταση του τρόπου διεξαγωγής τους, σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.
  2. Αναζήτηση και Δημιουργία νέων εργασιών για την Τράπεζα συνολικά.
  3. Αποτύπωση της Οργανωτικής Δομής της Τράπεζας σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.
  4. Εξέταση των οργανογραμμάτων, της μελλοντικής εξέλιξης και του ρόλου, του συνόλου των Διευθύνσεων και των περιφερειακών μονάδων.
  5. Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της Τράπεζας με προσωπικό μόνιμης και σταθερής απασχόλησης.
  6. Εξέταση της επιδοματικής πολιτικής και της ισότιμης εξέλιξης του προσωπικού ίδιων προσόντων. Οικονομική προαγωγή - Αποστρατευτικός Βαθμός.
  7. Εξέταση των όρων και των διαδικασιών προαγωγών του προσωπικού.
  8. Εξέταση της συνολικής εξέλιξης των δαπανών Διοικητικής λειτουργίας.
  9. Η μελλοντική εξέλιξη των κοινωνικοασφαλιστικών δεδομένων στην Τράπεζα και η εξέταση μέτρων κατοχύρωσης τους.
  10. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από εργασιακές μεταβολές.

Κύριε Υποδιοικητή,

Θεωρούμε πως τα παραπάνω θέματα, εκφράζουν με σχετική πληρότητα τα θέματα συζήτησης για την Αναδιοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως οι συζητήσεις στην κοινή επιτροπή και οι σχετικές συμφωνίες και διαδικασίες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30/9/06.

 

Στην πολύωρη συζήτηση που διεξήχθη, αναλύθηκε συγκεκριμένα η συνολική πρόταση του Συλλόγου μας για το μεγάλο θέμα της Αναδιοργάνωσης.

Έγινε ουσιαστική προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν επιμέρους απόψεις και προθέσεις, οι οποίες συνδέονται με την κάθε πρόταση που τίθεται προς συζήτηση.

Ο κ. Υποδιοικητής, σημειώνοντας το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις, επιφυλάχθηκε για την τελική απάντηση της Διοίκησης.

Εκ μέρους της διαπραγματευτικής ομάδας του ΣΥΤΕ , σημειώθηκε με εμφατικό τρόπο, πως δεν μπορεί να διεξαχθεί αποσπασματική συζήτηση για το θέμα της Αναδιοργάνωσης. Εάν για οποιονδήποτε λόγο, η Διοίκηση επιμείνει σε επιμέρους συζήτηση αναδιαρθρώσεων και όχι αυτού που έχει καταγραφεί και έχει συμφωνηθεί, δηλαδή της Αναδιοργάνωσης που αφορά το σύνολο των θεμάτων , ο ΣΥΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ