ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 31/1/2006

Ανακοίνωση: 31

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΜ.ΥΓΕΙΑΣ - ΣΤΑΤ.ΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΚΤ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Τ.Ε.

Σήμερα στις 2 μ.μ., συνεδριάζει η Επιτροπή Αναδιοργάνωσης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Υποδιοικητής κ. Ν. Παλαιοκρασσάς θα αναπτύξει τις θέσεις της Διοίκησης για το πλαίσιο της συνολικής πρότασης του ΣΥΤΕ για την Αναδιοργάνωση της Τ.Ε. (Ανακοίνωση ΣΥΤΕ Νο 30/18.1.06).

Ανακοινώνουμε για μια ακόμη φορά προς τη Διοίκηση ότι ο Σύλλογός μας δεν θα δεχθεί να διεξαχθεί καμία αποσπασματική συζήτηση για το θέμα της Αναδιοργάνωσης, σε περίπτωση δε που η Διοίκηση αποφασίσει μονομερώς να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή, θα βρει κάθετα αντίθετο τον Σύλλογο και όλους τους εργαζόμενους.

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που έγινε στις 30/1/2006, μεταξύ των άλλων θεμάτων ήρθε προς συζήτηση από τη Διοίκηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, η πρόταση σχετικά με την επιχορήγηση της δαπάνης για φάρμακα των βαρέως νοσούντων του Ταμείου Υγείας. Για το θέμα αυτό είχε προηγηθεί κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ και του Δ.Σ. του Ταμείου Υγείας με τη Διοίκηση και είχε συμφωνηθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων μερών.

Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα η Διοίκηση με την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Υγείας, κατέθεσε την εξής πρόταση: Την κατ΄ έτος επιχορήγηση του Τ.Υ, αρχής γενομένης από το έτος 2005 με ποσοστό 20% για τα έτη 2005 και 2006, 40% για τα έτη 2007 και 2008 και 55% από το έτος 2009 και μετά, του συνόλου των δαπανών για φάρμακα βαρέως νοσούντων με 0% επιβάρυνση του ασφαλισμένου.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στο Γ.Σ., σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, διαμαρτυρήθηκε για την ως άνω διαδικασία και έθεσε θέμα συζήτησης εντός του Γ.Σ. διεκδικώντας βελτίωση της πρότασης σε αντιστοιχία με την αρχική συμφωνία. Η παρέμβαση αυτή απέφερε θετικές θεσμικές μεταβολές στην τελική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με αυτήν:

Το Ταμείο Υγείας, επιχορηγείται με ποσοστό 20% για τα έτη 2005 και 2006, 35% για το έτος 2007 και 55% για το έτος 2008 και μετά , στο σύνολο των δαπανών που αφορούν φάρμακα βαρέως νοσούντων (με 0% επιβάρυνση του ασφαλισμένου).

Η απόφαση αυτή που επετεύχθη, συμβάλει αποφασιστικά στη στήριξη της εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας του Ταμείου Υγείας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΟΥ

Στην ίδια συνεδρίαση του Γ.Σ. εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Οργάνωσης για την οργανωτική διάρθρωση του Τμήματος Στατικού Λογισμού η οποία θα έχει ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΟΥ

  • Υπηρεσία Ισολογισμού
  • Υπηρεσία Παρακολούθησης των λογαριασμών Εσόδων – Εξόδων
  • Υπηρεσία Συμφωνίας του Λογαριασμού Γεν. Λογιστικής
  • Υπηρεσία Διοικητικής Πολιτικής.
  • Υπηρεσία Σχέσεων με την Ε.Κ.Τ

ΚΤΙΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Με την λήξη της πιλοτικής εφαρμογής του Access Control Εισόδου – Εξόδου των εργαζομένων στο κτίριο Αμερικής με έγγραφό του προς τον Σύλλογο ο Διευθυντής Διοικητικού δεν απεδέχθη την συμφωνηθείσα απόφαση να υπογραφεί ειδικό συμφωνητικό μεταξύ ΣΥΤΕ – Διοίκησης όπου θα καταγράφεται λεπτομερώς η λειτουργία του ως άνω συστήματος.

Το Δ.Σ. αποφάσισε στις 30/1/2006 να μην επιτρέψει την λειτουργία του συστήματος στο κτίριο της οδού Αμερικής και σε συγκέντρωση του προσωπικού εξήγησε τους λόγους της ενέργειάς του αυτής. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή Διοικητικού ο οποίος ζήτησε να γίνει εκ νέου γράμμα του Συλλόγου όπου θα περιγράφεται αναλυτικά η πρόταση για τη λειτουργία του Συστήματος όπως επίσης και αναφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΟΤΟΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε εκ νέου σήμερα το προσωπικό για τις εξελίξεις αυτές και ανέστειλε την πιλοτική λειτουργία του νέου συστήματος, μέχρι την υπογραφή συνυποσχετικού ΣΥΤΕ – Διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ