ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 1/2/2006

Ανακοίνωση: 32

Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 31/1/06, η πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής ΣΥΤΕ – Διοίκησης για το μεγάλο θέμα της Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε.

Στην επιτροπή η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υποδιοικητή κ. Ν. Παλαιοκρασσά, συμμετείχαν εκ μέρους της Τράπεζας οι Διευθυντές Διοικητικού, Νομικών Υπηρεσιών, Οργάνωσης, Επιθεώρησης, Ταμείων και ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Εργασιών Δημοσίου κ. Μιχαλόπουλος.

Εκ μέρους του ΣΥΤΕ συμμετείχαν σε αυτήν , εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΣΥΤΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΤΕ αποτελεί ενιαία διαπραγματευτική ομάδα στη βάση των αποφάσεων του Συλλόγου μας και δεν συμμετέχει κανείς σε αυτήν για την υπεράσπιση μεμονωμένων απόψεων προσωπικών ή παραταξιακών.

Στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής, εκ μέρους του Προέδρου της, Υποδιοικητή κ. Ν. Παλαιοκρασσά, αναπτύχθηκε αναλυτικά η συνολική λογική και ο προβληματισμός της Διοίκησης, για τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχουν οι εργασίες της επιτροπής.

Ένα έργο που πραγματοποιείται με σημαντική καθυστέρηση, από το αποτέλεσμα του οποίου όμως, θα εξαρτηθεί η μελλοντική πορεία των εργασιών της Τράπεζας και η δυνατότητά της να περιφρουρεί την ανεξαρτησία της και δια μέσω αυτής, την εξασφάλιση και βελτίωση του σημερινού επιπέδου παροχών προς το εν ενεργεία προσωπικό και τους συνταξιούχους.

Διερευνήθηκαν ταυτόχρονα εκ μέρους του, οι προθέσεις του ΣΥΤΕ ως προς τη διαδικασία υλοποίησης των θεμάτων, σύμφωνα με τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που θα επιτυγχάνονται.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΤΕ, ανέλυσε με σαφήνεια τις θέσεις και αποφάσεις μας, για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και σε βάθος διαλόγου για την Αναδιοργάνωση συνολικά, στη βάση του πλαισίου που κοινοποιήσαμε. Αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες που έχει η συζήτηση και συμφωνία τέτοιων θεμάτων, που στο παρελθόν ελάχιστοι τόλμησαν να θέσουν.

Η σαφής αυτή διάθεση και η ξεκάθαρη στάση μας, να αναλάβουμε και ευθύνες που θα μπορούσε κανείς ευλόγως να αρνηθεί, δεν παρέχει σε κανέναν το δικαίωμα να θεωρεί ότι μπορεί να την αξιοποιήσει για αποσπασματική συζήτηση και αποτελέσματα. Η συζήτηση πρέπει να είναι συνολική και τα αποτελέσματά της θα εκτιμηθούν και συμφωνηθούν στο τέλος και συνολικά. Η εφαρμογή και υλοποίηση των συμφωνιών θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή τους από τις δύο πλευρές.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα παγώσει η καθημερινή και τρέχουσα λειτουργία της Τράπεζας, ούτε πως θα κλείσουμε τα μάτια σε ανάγκες που αντικειμενικά απαιτούν την άμεση χρονικά κάλυψή τους. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσχημα για τη δημιουργία αρνητικών τετελεσμένων που θα υπονομεύσουν και θα τινάξουν αντικειμενικά στον αέρα τη διαδικασία συζήτησης και αποτελεσμάτων της Αναδιοργάνωσης.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, συμφωνήθηκε τελικά να προχωρήσουμε στη βάση του πλαισίου που έχει τεθεί από τον ΣΥΤΕ, με επιδίωξη συνολικού αποτελέσματος και συνολικής συμφωνίας, η υλοποίηση της οποίας θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή σχετικού πρακτικού και από τις δύο πλευρές.

Πρώτο θέμα εξέτασης από την επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της, θα είναι αυτό της καταγραφής των σημερινών εργασιών όλων των υπηρεσιακών μονάδων της Τράπεζας και η αναζήτηση της δημιουργίας νέων.

Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες που μας παρέχει η συγκροτημένη και ενωτική μας πορεία και παρά την δύσκολη συγκυρία μέσα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να σταθούν στο πλάι του ΣΥΤΕ και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη προετοιμασία του Συλλόγου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες ενέργειες από τον Σ.Υ.Τ.Ε. για την αμφίδρομη ενημέρωση των θεμάτων και την καλύτερη προετοιμασία των θέσεών μας.

Τέλος και με αφορμή τη χθεσινή υπαναχώρηση των Τραπεζών στο θέμα της υπογραφής της Κλαδικής ΣΣΕ, καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η επίθεση κατάργησης των ΣΣΕ και συμφωνιών, μαζί με τα συνεχή μέτρα κατά των εργαζομένων, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και σε εποχές απόλυτης κοινωνικής και εργασιακής βαρβαρότητας.

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ καταδικάζει την χθεσινοβραδινή επίθεση ομάδας τραμπούκων εναντίον του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. Χρ. Πολυζωγόπουλου. Η πράξη αυτή μας προειδοποιεί για τις συνέπειες της συνεχούς υποβάθμισης της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου στο σύνολό τους.
Σημειώνουμε ότι, οι όποιες διαφορές δεν μπορούν να λύνονται έξω από τα όργανα του Συνδικαλιστικού κινήματος σε μια περίοδο κατά την οποία κινδυνεύουν εξ αιτίας ιδιαίτερα αρνητικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Εκφράζουμε τέλος, τις ευχές μας για γρήγορη και ταχεία ανάρρωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ