ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 27/2/2006

Ανακοίνωση: 35

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε.

ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε.

Συνάδελφοι,

Η συνεχιζόμενη άρνηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον κλάδο μας ,μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε με αγώνες το δίκαιο αίτημά μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ στις 21/2/2006, έχει κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006. Την ίδια ημέρα της Απεργίας θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο της ΟΤΟΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, (οι οποίοι έχουν προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας σαν συμπαράσταση στον αγώνα μας), στη ΣΙΝΑ 16, στις 12 το μεσημέρι.

Με έκπληξη διαβάσαμε όλοι μας την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής οι οποίοι εμφανίζουν τους θύτες (μέλη τους) ως θύματα και τα θύματα (απεργούς, συνδικαλιστές) ως θύτες.

Κατηγορούν τους ανυπεράσπιστους απεργούς συνδικαλιστές που δεν κρατούσαν ούτε… οδοντογλυφίδα, ότι δήθεν τους προπηλάκισαν… και τους έδειραν!

Ευτυχώς που υπάρχει και η τηλεοπτική εικόνα και η κοινή γνώμη είδε ξεκάθαρα ποιοι έδερναν με φανατισμό τους απεργούς, την Παρασκευή 17/2, μπροστά στην ALPHA BANK και στην Αγροτική Τράπεζα.

Είναι ντροπή για ένα σωματείο εργαζομένων να διαστρεβλώνει κατάφορα την πραγματικότητα και να συκοφαντεί ασύστολα τους απεργούς της ΟΤΟΕ που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του θεσμού των Κλαδικών Συμβάσεων, που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, για να εξυπηρετήσει αθέμιτες σκοπιμότητες.

Η ΟΤΟΕ δηλώνει ότι ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι,

Ο κ. Γκαργκάνας στην Έκθεσή του για την Νομισματική Πολιτική του 2005-2006 κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβερνητική πολιτική λιτότητας στους μισθούς, ενώ σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους που ακολούθησε, εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις τράπεζες.

Ειδικότερα μετά τις παραπάνω δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Σύλλογός μας, έχοντας μια μακρόχρονη παράδοση αγώνων, καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Τράπεζας Ελλάδος να συμμετάσχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006 και στην συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12 μ. μπροστά στο ιστορικό κτίριο του ΣΥΤΕ (ΣΙΝΑ 16).

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ