ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 3/3/2006

Ανακοίνωση: 37

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

11.30 π.μ. – 14.30 π.μ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/3/06
ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΚΕΠΕΔΙΧ)

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/3/06

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία της σημερινής τρίωρης στάσης και συγκέντρωσης στο Κεντρικό, με την παρουσία και της ΟΤΟΕ, αποτέλεσε την άμεση απάντηση στις αυταρχικές και προκλητικές αποφάσεις της Διοίκησης της Τ.Ε.

Η λήψη Διοικητικών μέτρων αυταρχικού χαρακτήρα κατά των συναδέλφων της Ασφάλειας και η επιμονή σε αυτά, ως αντίποινα για το διάβημα της ΟΤΟΕ στον 2 ο όροφο, θα καταστήσουν εντελώς ανυπόληπτο και αναξιόπιστο τον Διοικητή κ. Γκαργκάνα, απέναντι στους εργαζόμενους στην Τράπεζα, αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο.

Όταν ρητά διαβεβαίωνε την ΟΤΟΕ, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοια μέτρα, η εκδήλωση τους είναι θέμα προσωπικής τιμής του ιδίου. Μόνον ο ίδιος μπορεί να αποκαταστήσει την κλονισμένη σοβαρά αξιοπιστία του.

Και απαιτείται να αναληφθούν οι ανάλογες ευθύνες , για την επαναφορά της κατάστασης στην προ του διαβήματος της ΟΤΟΕ ισορροπία.

Αυτή θα είναι μια σωστή και γενναία πράξη. Η μετάθεση των συναδέλφων της Ασφαλείας, όταν την ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές του χώρου και της ΟΤΟΕ, αποτελεί ΥΠΕΚΦΥΓΗ και εκφράζει την έλλειψη θάρρους που απαιτείται για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων.

Συνάδελφοι,

Πολύ φοβούμαστε ότι η κίνηση αυταρχισμού που εκδηλώθηκε μετά το διάβημα της ΟΤΟΕ για το θέμα της κλαδικής ΣΣΕ, έρχεται σε συνέχεια της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι Απεργοί Τραπεζοϋπάλληλοι στην ΑΤΕ και ΑΛΦΑ και της πολιτικής επιστράτευσης των Ναυτεργατών.

Ιδιαίτερα στον χώρο μας, έχοντας παράδοση σκληρών αγώνων και κινητοποιήσεων, επιχειρείται να διαμορφώσουν κλίμα, όχι μόνο υπονόμευσης του σημερινού μας αγώνα, αλλά και αδυναμίας του Συλλόγου μας μπροστά στη διαφαινόμενη επίθεση κατά των εργασιακών μας δικαιωμάτων, μέσα από τις αναδιαρθρώσεις στις οποίες επιμένει ο Διοικητής της Τ.Ε.

Το Δ.Σ. στην σημερινή του συνεδρίαση, αφού εκτίμησε όλα τα δεδομένα προχώρησε στην λήψη της παραπάνω απόφασης και της προκήρυξης της 24ωρης Απεργίας από Τρίτη 7/3/06 , προκειμένου να δοθεί χρόνος εκτίμησης των δεδομένων στα οποία οδηγούμαστε και στην άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο Διοικητής της Τράπεζας επιστρέφει από το εξωτερικό αύριο βράδυ.

Συγχρόνως το Δ.Σ. ζήτησε την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ και την από κοινού με το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ συνεδρίασή του, προκειμένου να χαραχθεί ενιαία αγωνιστική στρατηγική.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ του Διοικητή της Τ.Ε. , απευθύνεται πρωτίστως στην ΟΤΟΕ και αποτελεί πολιτικό και συνδικαλιστικό θέμα για ολόκληρο τον κλάδο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους μας και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, να πάρουν το θέμα της απεργιακής κινητοποίησης στα χέρια τους.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ