ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 8/3/2006

Ανακοίνωση: 38

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ-ΟΤΟΕ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Συνάδελφοι,

Οι τρίωρες στάσεις εργασίας και η χθεσινή 24ωρη Απεργία, αποτέλεσαν μια πρώτη αποφασιστική απάντηση του συνόλου των εργαζομένων, στην αδικαιολόγητη και εν πολύς αψυχολόγητη «απάντηση» της Διοίκησης, στο ομαδικό και αιφνιδιαστικό διάβημα της ΟΤΟΕ στον 2 ο όροφο.

Η αυταρχική επιλογή της μετακίνησης συναδέλφων του κλάδου της ασφάλειας και των αρμοδίων υποδιευθυντή και προϊσταμένου του αντίστοιχου τμήματος ασφαλείας Κ/Κ, ως αντίποινα στο διάβημα , αποτέλεσε μια «κακή επιλογή» αυτών που την εισηγήθηκαν και μια αφορμή για να συγκεντρώσει και πάλι αρνητικά «τα φώτα της δημοσιότητας» η Τ.Ε. και ο Διοικητής κ. Γκαργκάνας.

Στη διάρκεια της χθεσινής απεργίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ και της διαπαραταξιακής του ΣΥΤΕ, με τον Διοικητή της Τράπεζας και τους δύο Υποδιοικητές.

Στη συνάντηση αυτή, από την πλευρά της ΟΤΟΕ , τέθηκε η ανάγκη αναζήτησης συμφωνίας και διεξόδου από την ένταση που προκάλεσε η επιλογή της Διοίκησης.

Ο κ. Διοικητής, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της Διοίκησης με την αναίρεση υπογεγραμμένων πράξεων, έδειξε διάθεση για επίτευξης συμφωνίας, στην κατεύθυνση που έθεσαν τα μέλη του προεδρείου της ΟΤΟΕ.

Συνάδελφοι,

Η επιλογή της προσφυγής σε άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων μας, μας επεβλήθη αναγκαστικά, από την αδικαιολόγητη και αυταρχική συμπεριφορά που επέδειξε η άλλη πλευρά. Και είναι αυτή η άμεση κινητοποίηση που απέτρεψε καταστάσεις που θα «έκαιγαν» την Τ.Ε., αφού θα ήταν σημαντικά πιο δύσκολη και πιο «αιματηρή» η ανατροπή τους. Ίσως αυτοί που έκαναν τις εισηγήσεις, αυτό να είχαν στο μυαλό τους...

Μπροστά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας από την άρνηση των Τραπεζιτών να υπογράψουν ΣΣΕ και με ανοικτό το μέτωπο της Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε., θα είμαστε οι τελευταίοι που θα επιλέγαμε σήμερα μια επιπρόσθετη ρήξη.

Όταν όμως αυτή είναι αναγκαία για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας ως εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα και της αξιοπιστίας της συλλογικότητάς μας, τότε δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν διλήμματα. Ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξουν φρούρια, μέσα στα οποία μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια το άδικο και η αλαζονεία του ισχυρού...

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, εκτιμώντας τη συνολική συζήτηση και τοποθέτηση στο θέμα, τόσο και κύρια της Διοίκησης, όσο όμως και της αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ, αποφάσισε να δώσει το χρονικό περιθώριο αναζήτησης συμφωνίας και απεγκλωβισμού από την κρίση, μέχρι την Παρασκευή 10/3/06, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου .

Ταυτόχρονα στο διάστημα αυτό, θα πραγματοποιήσει συνελεύσεις σε όλους τους χώρους εργασίας στο Λεκανοπέδιο, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα αυτό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ