ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 17/10/2005

Ανακοίνωση: 20

Κοινή συνάντηση ΣΥΤΕ και Ταμείου Υγείας με τη Διοίκηση της Τ.Ε.

Στην κοινή συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων ΣΥΤΕ και Ταμείου Υγείας με τη Διοίκηση της Τράπεζας, εξετάσθηκαν τόσο τα άμεσα και μελλοντικά προβλήματα του Ταμείου και προτάθηκαν μέτρα προς την κατεύθυνση στήριξης και βελτίωσης του σημερινού επιπέδου παροχών προς τους ασφαλισμένους , όσο και η εκφρασμένη εδώ και μήνες, θέληση της Διοίκησης, για ενεργότερη συμμετοχή της στη λειτουργία του Ταμείου.

Μετά από πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή εκατέρωθεν σκέψεων και προτάσεων, υπάρχει βάσιμη δυνατότητα, τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, να αποβούν σε όφελος συνολικά του θεσμού του Ταμείου μας. Ενός θεσμού που στη διαδρομή του από το 1928 μέχρι σήμερα, μέσα από δυσκολίες και πολλαπλά προβλήματα, κατόρθωσε πάντα να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του και σε περιόδους που και αυτό ακόμα το κράτος αδυνατούσε.

Ασφαλώς και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ή υποτιμήσει, τη διαχρονική στήριξη του επιπέδου παροχών του Ταμείου μας από τις εκάστοτε Διοικήσεις.

Τολμούμε να πούμε, πως αν υλοποιηθούν οι σκέψεις που αναπτύχθηκαν από την πλευρά του κ. Διοικητή , για την ανέγερση αυτοτελούς κέντρου του Ταμείου μας στον Χολαργό και προχωρήσει η οικονομική του ενίσχυση με θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο, σύμφωνα με την κατεύθυνση που δόθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής της Τράπεζας για θέματα του Ταμείου Υγείας, οι αποφάσεις αυτές θα αποτελούν τη σημαντικότερη ίσως σελίδα στη νεώτερη ιστορία του .

Όσον αφορά τέλος, τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση θα αναβαθμίσει την παρουσία της στα θέματα του Ταμείου Υγείας, στην κατεύθυνση την οποία ο κ. Διοικητής έθεσε, δηλαδή της πλήρους ενημέρωσης και ενεργού συμμετοχής στην τρέχουσα λειτουργία του Ταμείου, στα πλαίσια πάντα του Καταστατικού και των στρατηγικών που χαράσσει το άμεσα εκλεγόμενο από τους ασφαλισμένους Διοικητικό Συμβούλιο, διευκρινίσθηκαν τα παρακάτω:

  1. Η ενεργότερη παρουσία της Τράπεζας, σημαίνει παράλληλα και τη δέσμευση για τα αυτονόητα. Την κάλυψη δηλαδή πλήρως και χωρίς να απαιτούνται νέες συζητήσεις και συμφωνίες κάθε φορά, των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στην ετήσια λειτουργία του .
  2. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και προσοχή στη συγκρότηση της επιτροπής με δύο στελέχη της Τράπεζας, καθότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί με τη συγκρότησή της να δημιουργηθούν τυχόν κενά ή αμφισβητήσεις, τα οποία θα μπορούσαν μελλοντικές Διοικήσεις να αξιοποιήσουν αρνητικά. Γι' αυτό και η τελική πρόταση δημιουργίας της επιτροπής, θα πρέπει όχι μόνο να είναι σύννομη με το Καταστατικό του Ταμείου μας και τον ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας να υπηρετείται ο χαρακτήρας του Ταμείου μας ως Αυτοδιαχειριζόμενου – Αλληλοβοηθητικού Ταμείου.
  3. Στην κατεύθυνση αυτή, όλες οι πλευρές, θα κινηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τη συμφωνία σε συγκεκριμένη πρόταση που θα εξασφαλίζει πλήρως το Ταμείο μας και τους ασφαλισμένους.

Συνάδελφοι,

Τα Διοικητικά μας Συμβούλια, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, επιχειρούν να απαντήσουν από κοινού και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και δίπλα μας, απαιτούν από όλους μας υπευθυνότητα και θετική συμβολή, για την διασφάλιση του κεκτημένου επιπέδου παροχών των ασφαλισμένων μας.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Σ.Υ.Τ.Ε. - Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.