ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 25/10/2005

Ανακοίνωση: 22

Συνεχίσθηκαν οι συζητήσεις - ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ και ενώ ΟΜΟΦΩΝΩΣ είχαν αποφασιστεί τα αγωνιστικά βήματα του Συλλόγου μας, για την Τετάρτη 26-10-05 που θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, υπήρξε νέα επαφή με τη Διοίκηση, κατά την οποία συνεχίσθηκαν οι συζητήσεις από το σημείο που είχαν διακοπεί.

Η Διοίκηση τελικά απέσυρε τα επίμαχα σημεία τριβής που αφορούσαν την αντικατάσταση μόνιμου αποχωρούντος εργατικού προσωπικού με νέο επινοικιαζόμενο και δεσμεύθηκε πως στο ερχόμενο Γενικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να συζητηθεί θέμα παράτασης της παραμονής των υποχρεωτικώς εκ του κανονισμού αποχωρούντων Διευθυντών Υποκαταστημάτων.

Για το παραπάνω θέμα, συμφωνήθηκε να εξετασθεί άμεσα από επιτροπή της Τράπεζας το όλο ζήτημα και να ληφθούν αποφάσεις, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία κάλυψης των κενών που δημιουργούνται με την αποχώρηση των Διευθυντών.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Διοίκηση, είναι αποτέλεσμα των δικών της επιλογών κατά τη διαδικασία των προαγωγών όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα των κρινόμενων για ανάληψη ευθυνών στην περιφέρεια.

Ενώ θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε, πως οι συνεχείς υποτιμητικές κρίσεις της για το ρόλο και το έργο των Υποκαταστημάτων, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και δικαιολογημένης αποφυγής ευθυνών από τους συναδέλφους μας για την εκεί τοποθέτησή τους.

Οι ελλείψεις αυτές, δεν μπορεί σήμερα να οδηγήσουν σε ευνοιοκρατική και μη θεσμικά κατοχυρωμένη αντιμετώπιση. Η λύση του θέματος πρέπει να είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, εκ των προτέρων γνωστή και με κριτήρια διάφανα και σταθερά για όλους τους συναδέλφους . Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει άμεσα να κινηθεί η Διοίκηση και τότε είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους μας.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από την άλλη πλευρά, το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αναστέλλει τα αγωνιστικά του βήματα και καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαφή με τον Σύλλογό μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ