ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 17/11/2005

Ανακοίνωση: 24

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 - ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973

“ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 η οποία ήταν η συνέχεια των γεγονότων της Νομικής, παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανό ορόσημο των αρχών και των αξιών του ανθρώπου, για μια καλύτερη ζωή σε έναν ελεύθερο κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία για όλους.

Ο κόσμος που ζούμε δυστυχώς συγκλονίζεται ακόμη από πολέμους, πείνα, δυστυχία, ρατσισμό, ανεργία, κοινωνικές διακρίσεις και άλλα.

Ένας κόσμος που αντί να κάνει βήματα μπροστά βρίσκεται πιο πίσω ακόμη και από τα λαϊκά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”.

Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην ισοπέδωση της ζωής του ανθρώπου. Να δώσουμε ένα νέο όραμα αντίστασης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια με απαίτηση “Σεβασμό στον Άνθρωπο και στις αξίες της ζωής”.

Ο Σύλλογός μας μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και τις κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου, θα είναι παρών σε κάθε προσπάθεια που θα υπηρετεί διαχρονικά το νόημα και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ