ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 13/12/2005

Ανακοίνωση: 26

Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου 2005

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας μαζί με όλα τα σωματεία της χώρας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2005.

Η ακρίβεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αγωνία της καθημερινής επιβίωσης αλλά και το άγχος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επόμενης μέρας, είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που συνθέτουν ένα εκρηκτικό κλίμα στη σημερινή ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Η συνέχεια της λιτότητας εμφανίζεται καθαρά από τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης για το 2006 και πλήττει εργαζόμενους, συνταξιούχους και πολλές εισοδηματικές τάξεις.

Το μόνο που προβλέπει είναι πρόσθετα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αλλά και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τις δημόσιες επενδύσεις.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ επιτίθεται εναντίον των εργαζομένων με ισοπεδωτικό τρόπο, μεταβάλλοντας δραστικά τις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας Σ.Σ.Ε., μειώνοντας μισθούς, απελευθερώνοντας απολύσεις, υπονομεύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΔΕΚΟ.

Σε όλα αυτά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθεί και η διεκδίκηση της Σ.Σ.Ε. της Ομοσπονδίας μας, η οποία αυτή τη φορά, αν δεν ληφθεί σοβαρά υπ' όψη από τους εργοδότες, ο αγώνας μας θα πάρει διαστάσεις συνολικής ρήξης, δεδομένου ότι έχουν εξαντληθεί ήδη όλα τα περιθώρια ανοχής και αντοχής των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργία καθώς και στο Συλλαλητήριο στις 13.00 μ.μ.

στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΚ

(Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ