ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 13/1/2006

Ανακοίνωση: 28

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΤΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σ.Υ.Τ.Ε.

Μπροστά στην επικείμενη συνάντηση ΣΥΤΕ – Διοίκησης στις 13/1/2006 για το θέμα της Αναδιοργάνωσης, συνεδρίασε έκτακτα το Γενικό Συμβούλιο του ΣΥΤΕ, την Τετάρτη 11/1/06.

Σε αυτό συμμετείχαν οι τριμελείς Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές όλων των Υποκαταστημάτων, καθώς και αυτές των ΙΕΤΑ και Μηχανογράφησης και εκφράσθηκαν συνολικά οι σκέψεις και προτάσεις των συναδέλφων μας και οι αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Από την ουσιαστική συζήτηση που διεξήχθη και την απόφαση που ελήφθη αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η σταθερή ενότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η ικανότητα και ετοιμότητά του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, να τοποθετηθεί με αρχές και θέσεις απέναντι στο μεγάλο θέμα της Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε.

Με την απόφασή του αυτή, το Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνει τη σταθερή του προσήλωση στην ενιαία στρατηγική που εδώ και τρία χρόνια έχει χαράξει. Δηλαδή, αυτήν της ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού και της συζήτησης του συνόλου των θεμάτων μιας αναγκαίας Αναδιοργάνωσης. Μέσα σε πλαίσια και αρχές που θα κατοχυρώνουν τον ιστορικά διαμορφωμένο ρόλο της Τ.Ε και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα. Με διατήρηση και ενίσχυση του ελεγκτικού και εποπτικού της ρόλου, στο σύνολο του Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού συστήματος, ενισχύοντας τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι παρεμβάσεις της, μπροστά στην καθημερινή ασυδοσία των Τραπεζών. Ο ρόλος αυτός στις σημερινές συνθήκες, πρέπει να απλωθεί με ουσιαστικό τρόπο και σε περιφερειακό επίπεδο και να δεθεί με τις νέες ανάγκες που προκύπτουν (ξέπλυμα χρήματος, οικονομικό έγκλημα κ.α.).

  • Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο ιστορικός δεσμός της Τράπεζας Ελλάδος με το Δημόσιο και τους φορείς του, παρέχοντας το σύνολο των αναγκαίων εργασιών με την απαιτούμενη, φυσικά, βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Στα πλαίσια αυτά, η διατήρηση του σημερινού δικτύου των Υποκαταστημάτων παραμένει αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. Η προσαρμογή και η ενίσχυση της λειτουργίας τους, σε μέσα και προσωπικό καθίσταται αναγκαία. Συγχρόνως απαιτείται να εξετασθεί με υπευθυνότητα η ενίσχυση του ιστορικού μας δεσμού με το Δημόσιο, ο ρόλος και η παρουσία μας στα Πρακτορεία.
  • Να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν πλήρως, οι δυνατότητές μας στο σύνολο των ταμιακών εργασιών, στο Κέντρο και την περιφέρεια.
  • Να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες του Μηχανογραφικού μας Κέντρου και να ενισχυθεί ο ρόλος και η παραγωγική λειτουργία του ΙΕΤΑ.
  • Να εξεταστεί ο ρόλος της κάθε Διεύθυνσης, για την αρτιότερη οργάνωση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Αποφασιστικός παράγοντας μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης όλων των θεμάτων αποτελεί πάνω απ΄ όλα, η ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση στα δικαιώματα και τις θεμιτές προσδοκίες του συνόλου του προσωπικού, νεότερων και παλαιότερων. Η επίτευξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος, σταθερών και αξιοπρεπών εργασιακών όρων.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική συμφωνία για τα θέματα της Αναδιοργάνωσης που θα συζητηθούν στα πλαίσια της όποιας επιτροπής, θα είναι προϊόν τελικής διαπραγμάτευσης και συμφωνίας μεταξύ ΣΥΤΕ και Διοίκησης και θα αποτυπωθούν σε πρακτικό συμφωνίας που θα υπογραφεί και από τα δύο μέρη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, που περιεκτικά εκφράζουν την απόφαση του Γενικού μας Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο, με πλήρη εμπιστοσύνη στη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων, προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση με τη Διοίκηση.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ