ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 6/6/2005

Ανακοίνωση: 9

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 7 & 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΟΤΟΕ για τις 7 και 8 Ιουνίου 2005 για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), όπως αποφασίστηκε στο 26ο και 27ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομίας το Σάββατο 28 Μαΐου 2005 για μονομερή λύση από πλευράς κυβέρνησης, αρχής γενομένης σε Αγροτική και Εμπορική (θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι) με νομοθετική ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ρύθμιση, η οποία μετατρέπει τα Ταμεία από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και ακυρώνει στην πράξη τη θέση της ΟΤΟΕ για το ΕΤΑΤ, είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Η κίνηση αυτή του Υπουργού αφορά όλους και παρεμβαίνει ευθέως στις Συλλογικές Συμβάσεις και στις διμερείς συμφωνίες που διέπουν το καθεστώς των Ταμείων, γεγονός που υπονομεύει ένα βασικό συστατικό της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η ΟΤΟΕ ταυτόχρονα με τη δημιουργία του κοινού ταμείου (ΕΤΑΤ) διεκδικεί την ένταξη των Ειδικών Ταμείων Κύριας Σύνταξης στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ με ισχύ των καταστατικών τους σύμφωνα με το Ν. 3029/02, άρθρο 4 παρ. 3 και άρθρο 5, παρ. 2.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία της απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας βοηθάει και την εδραίωση της λύσης που έχει δοθεί και στο δικό μας Ασφαλιστικό και δίνει επιπλέον ένα μήνυμα προς τη Διοίκηση της Τ.Ε, σήμερα που αρχίζουν οι ενημερωτικές συναντήσεις για την αναδιοργάνωση της Τ.Ε, ότι δεν θα δεχθούμε μονομερείς αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων εάν δεν υπάρξει συνολικό πλαίσιο συμφωνίας.

Ο Σύλλογός μας απαιτεί επίσης από τη Διοίκηση, σ' αυτές τις συναντήσεις, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για όλο το φάσμα των αλλαγών που θέλει να γίνουν την Κεντρική Τράπεζα.

Σε αντίθετη περίπτωση, κατάθεση μεμονωμένων προτάσεων που θα αποβλέπουν στη συρρίκνωση του δικτύου της Τράπεζας και μόνο, δεν θα γίνουν αποδεκτές από τον Σύλλογο και τους εργαζόμενους και θα υπάρξει κάθετη σύγκρουση.

ΟΛΟΙ

  • ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 5 το απόγευμα ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 7)
  • ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Πανεπιστημίου 23).

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ