ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 6/6/2005

Ανακοίνωση: 10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6.6.05 η συνάντηση του ΣΥΤΕ με τη Διοίκηση για το θέμα της Αναδιοργάνωσης της Τ.Ε.

Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος, αντί ενός ολοκληρωμένου και συνολικού σχεδίου για την Τράπεζα των επόμενων χρόνων έθεσε ένα περιορισμένο πλαίσιο κατάργησης υπηρεσιακών μονάδων της Τράπεζας (Υποκ/των - Πρακτορείων - Διαχ/σεων και Υπηρεσιών Κ/κου Κατ/τος), χωρίς και αυτό να το προσδιορίσει συγκεκριμένα ποσοτικά και χρονικά. Όπως η ίδια είπε, η συγκεκριμένη εξειδίκευση των προτάσεών της θα γίνει σε επόμενη συνάντηση με τον ΣΥΤΕ. Συνέδεσε δε την όποια περίπτωση εθελούσιας εξόδου του προσωπικού, μόνο για τις περιπτώσεις καταργούμενων υπηρεσιακών μονάδων για τους συναδέλφους που βρίσκονται κοντά στα χρόνια συνταξιοδότησης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΤΕ εξέφρασαν την έκπληξή τους για την αδυναμία ή την άρνηση της Διοίκησης, να θέσει ανοικτά και υπεύθυνα ενώπιον του προσωπικού της Τράπεζας, τη συνολική της πρόταση για την Αναδιοργάνωσή της. Επέμειναν με σταθερότητα στις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ για ΣΥΝΟΛΙΚΗ συζήτηση στο θέμα της Αναδιοργάνωσης και στην απόρριψη κάθε προσπάθειας "σαλαμοποίησης" των θεμάτων.

Ταυτόχρονα σημείωσαν με ιδιαίτερο τρόπο, τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ όσο και τα υπόλοιπα μέλη την αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΤΕ για την ύπαρξη του σημερινού δικτύου της Τ.Ε.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική συσπείρωση και ενότητα γύρω από τον ΣΥΤΕ και σε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά βήματα του κλάδου.

Με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, οι εργαζόμενο της Τ.Ε θα βγούμε και από την καινούργια πρόκληση με ψηλά το κεφάλι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ