ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 22/6/2005

Ανακοίνωση: 12

Κατατέθηκε Τροπολογία για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών.

Συνάδελφοι,

1. Κατατέθηκε την Παρασκευή 17/6/05, η Τροπολογία για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών. Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπονται οι διαδικασίες για την υπαγωγή όλων των Ειδικών Ταμείων ή Λογαριασμών, για Κύρια ή Επικουρική σύνταξη στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ.

2. Η τροπολογία αυτή και τα άρθρα που περιλαμβάνει στο σύνολό της, είναι σε συνέχεια του Ν3029/02 (Νόμο στον οποίο δεν εντάσσονται τα Ταμεία της Τ.Ε) και αφορά τα Πιστωτικά Ιδρύματα του Ν.2076/92. Η Τράπεζα Ελλάδος δεν συμπεριλαμβάνεται στην έννοια των Πιστωτικών Ιδρυμάτων του Ν. 2076/92 και γι’ αυτό ρητά στην εισηγητική έκθεση της Τροπολογίας, σημειώνεται ότι το σύνολο των άρθρων δεν εφαρμόζονται στην Τ.Ε. Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι πρέπει να επαγρυπνούμε μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή. Το παρελθόν μας έχει διδάξει πολλά...

3. Με την τροπολογία που κατατέθηκε και για την οποία ο κλάδος μας βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση, είναι σίγουρο ότι μεταβάλλονται επί το δυσμενέστερο οι συνθήκες του Ασφαλιστικού των Ειδικών Ταμείων του κλάδου. Αυτό ασφαλώς είναι ουσιαστική αρνητική εξέλιξη και για την Τ.Ε. Όταν μάλιστα οι προβλεπόμενες αλλαγές καταργούν με Νόμο, Ν.Π.Ι.Δ., Σωματεία και Συλλογικές συμβάσεις.

4. Οι εργαζόμενοι στην Τ.Ε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος του κλάδου, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και την ετοιμότητά μας, μέχρι τη λήξη και ολοκλήρωσή του.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ