ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 25/7/2005

Ανακοίνωση: 15

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 26 Ιουλίου ημέρα Τρίτη, ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και προχωρά σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας με απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα, περικόπτοντας παράλληλα τα ποσοστά της υπερωριακής αποζημίωσης.

Η τακτική της Κυβέρνησης να επιχειρεί μέσα από αυθαίρετες και παράνομες νομοθετικές παρεμβάσεις – και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι – να καταργήσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, χαρακτηρίζεται από αντιδημοκρατική αντίληψη διαχείρισης των κοινωνικών θεμάτων και ταξική εμμονή εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτές οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που στρέφονται εναντίον των οικονομικά ασθενέστερων και πλέον αδικημένων λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά χαρακτηριστικά αλλά αποτελούν συγκρότηση αντικοινωνικής συμμαχίας Κυβέρνησης και Εργοδοτών και επιβολή της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής με υιοθέτηση των απαιτήσεων του ΣΕΒ και των τραπεζιτών.

Η ΟΤΟΕ και ο ΣΥΤΕ επισημαίνουν ότι δεν θα δεχθούν παρεκκλίσεις από το κατοχυρωμένο ωράριο των 37 ωρών, σύμφωνα με την τελευταία κλαδική Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη.

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά στην απεργία καθότι η αντίσταση και ο αγώνας όλων των εργαζομένων είναι επιβεβλημένο καθήκον, για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών μέτρων που προσπαθεί μονομερώς να επιβάλλει η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΤΡΙΤΗ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ