ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 26/9/2005

Ανακοίνωση: 18

Η συνολική συζήτηση και συμφωνία με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, που αναφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και ειδικότερα στην εξέλιξη των εργασιών της σε Πρακτορεία - Υποκαταστήματα - Κεντρικό, σε συνδυασμό και με το μέλλον του προσωπικού της, δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία.»

Συνδυάζονται με την λεγόμενη πολιτική των μεταρρυθμίσεων , σε Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα και σε επιχειρήσεις του Δημοσίου, που η επιτάχυνση της εφαρμογής τους, εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην Δ.Ε.Θ.

Φαίνεται πως στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που πρώτα δείγματα έχουμε στην Ο.Α., με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της και καθημερινή αναφορά σχεδόν σε όλους τους τομείς (Ενέργεια – Συγκοινωνίες κ.ά), κύκλοι Κυβέρνησης και Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδος, θεώρησαν κατάλληλη τη στιγμή για τέτοιου είδους δημοσιεύματα που προετοιμάζουν ανάλογο κλίμα.

Φυσικά και τέτοια δημοσιεύματα μας ανησυχούν και δικαιολογημένα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν, όσοι προσπαθούν να φέρουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα μπροστά σε τετελεσμένα , ότι θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο. Γιατί φαίνεται να υποτιμούν την ιστορική μας διαδρομή και τις δυνατότητες των εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα.

Το Δ.Σ. έχει χαράξει με τις αποφάσεις του, συγκεκριμένη στρατηγική για το ζήτημα και βάσει της οποίας πορεύεται.

Η ουσία αυτής της στρατηγικής έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο στην Τράπεζα Ελλάδος, αλλά και την καλύτερη δυνατή λειτουργία της Τράπεζας στις σημερινές συνθήκες, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος συνολικά.

Ο δρόμος για να επιτευχθεί το ουσιαστικότερο αποτέλεσμα είναι αυτός του συνολικού διαλόγου και συμφωνίας με τους εργαζόμενους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της σημερινής Διοίκησης, αναμένουμε την λειτουργία συγκεκριμένης κοινής επιτροπής, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μέσα στον Οκτώβριο.

Καλούμε τους συναδέλφους μας , να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους και την ενότητά τους γύρω από τη χαραγμένη πολιτική του Συλλόγου μας.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν σε κανέναν τον εφησυχασμό και την πρόσκαιρη και βραχυχρόνια αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και θεμάτων.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, πρέπει να είναι ΣΥΝΟΛΙΚΟ για τα εργασιακά - ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του συνόλου του προσωπικού, εν ενεργεία και συνταξιούχων, νέων - μεσαίων και παλαιοτέρων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σημείωση

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης μας προς τους εργαζόμενους της Ο.Α., κυκλοφορεί υπόμνημα από το ΕΚΑ για συγκέντρωση υπογραφών. Το Δ.Σ. θα θέσει υπ' όψιν όλων των συναδέλφων το υπόμνημα και καλεί τις εκλεγμένες τοπικές επιτροπές, να συμβάλουν άμεσα και αποφασιστικά .