ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 26/1/2005

Ανακοίνωση: 46

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες 25/1/05, νέα συνάντηση του Συλλόγου με την Διοίκηση, με θέμα. Την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την κάλυψη των υποχρεώσεων της Τ.Ε απέναντι στους συνταξιούχους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με το Καταστατικό και τον πρόσφατο Νόμο, που εξαιρεί ρητά την Τ.Ε από το ΕΤΑΜ / ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ/ΤΕΑΜ).

Η Διοίκηση της Τ.Ε , ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΤΕ, για τις ενέργειες και τα βήματα που έχουν γίνει, ώστε να ξεκινήσει η ικανοποίηση των υποχρεώσεων της από τον ερχόμενο Ισολογισμό.

Στον ερχόμενο Ισολογισμό, θα δημιουργηθεί ειδικό αποθεματικό κάλυψης των υποχρεώσεων της Τ.Ε. προς τους συνταξιούχους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σημαντικού ύψους, που θα καλύπτει το 50% περίπου των συνολικών υποχρεώσεων της. Επιπρόσθετα, οι προβλέψεις της Τ.Ε στον Ισολογισμό από τα κέρδη, για να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του προσωπικού της, θα είναι πολύ μεγαλύτερες απ' αυτές των προηγούμενων χρόνων. Τέλος, από το συνολικό ποσό των Αναλογιστικών Ελλειμμάτων, θα αφαιρεθούν οι αναγνωρισμένες υποχρεώσεις της Τ.Ε. προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που καταβάλλονται ήδη και θα καταβάλλονται και στο μέλλον.

Η ρύθμιση αυτή έχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την έγκρισή της από την ερχόμενη Γ.Σ. των μετόχων.

Συνάδελφοι,

Προχωρούμε σταθερά στον δρόμο της ενιαίας στρατηγικής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. Δεν θριαμβολογούμε, αλλά ούτε μπορεί κανείς να υποτιμήσει στο ελάχιστο, την πολιτική σημασία της παραπάνω ρύθμισης για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, περιφρουρούμε την παραπάνω συμφωνία από οποιαδήποτε άσκοπη ενέργεια, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε όλοι με την ανάλογη ευθύνη, αποφεύγοντας την αυτοχειρία δίνοντας δικαιώματα προς καλοθελητές...

Με την συλλογική μας ενότητα, με ρεαλισμό-υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, θα προχωρήσουμε σταθερά και θα ολοκληρώσουμε την στρατηγική του συλλόγου μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ