ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 11/2/2005

Ανακοίνωση: 48

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/2/2005

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής ΟΤΟΕ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ για το Ασφαλιστικό, ενώ η Ομοσπονδία κατέθεσε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πρόταση, η πλευρά των Τραπεζών εμφανίστηκε χωρίς να έχει ενιαία πρόταση, με αποτέλεσμα να καταδειχθεί η διαφορά των απόψεων μεταξύ τους, και να επιβεβαιωθεί, ότι η κάθε τράπεζα αντιμετωπίζει το θέμα του Ασφαλιστικού ανάλογα με τα δικά της ειδικά συμφέροντα.

Η κύρια, όμως, πρόκληση προήλθε από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθώς ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, παρ' ότι συμμετείχε ως συντονιστής στην επιτροπή, εντούτοις κατέθεσε - ως μη ώφειλε - έγγραφη πρόταση, στην οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ προτείνονται:

  • Η εναρμόνιση των όρων κύριας σύνταξης των τραπεζοϋπαλλήλων μ' εκείνους του ΙΚΑ σταδιακά εντός πενταετίας, μείωση παροχών, αύξηση ορίων ηλικίας, πλήρης ανατροπή των ρυθμίσεων του Ν. 3029/2002 κ.λπ.
  • Την πλήρη ανατροπή των υπαρχόντων Επικουρικών μας Ταμείων με προτάσεις για διαφορετικές ασφαλιστικές ταχύτητες και υπονόμευση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Τη δημιουργία - ως συμπληρωματικού - Επαγγελματικού ταμείου, δηλαδή νόθευση του συστήματος της κοινωνικής και υποχρεωτικής Ασφάλισης με ένα κατασκεύασμα, που ούτε κοινωνική, ούτε υποχρεωτική ασφάλιση θα παρέχει.

Η ΟΤΟΕ απαντώντας σ' αυτήν την πρόκληση με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις κινητοποιήσεις της με 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την επόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ 14-2-2005, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

    α. Να αποσυρθεί στο σύνολό της η πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

    β. Να υπάρξει ενιαία πρόταση από την πλευρά των Τραπεζών, που θα καλύπτει τη συντριπτική τους πλειοψηφία

    γ. Να ξεκινήσει η τεχνική επεξεργασία της πρότασης της ΟΤΟΕ για τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Την επόμενη εβδομάδα συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να πάρει αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, γιασυντονισμό των ενεργειών της με τη ΓΣΕΕ, καθώς και για ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ