ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 19/4/2005

Ανακοίνωση: 4

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε χθες το Συμβούλιο Διοικητικής Υπηρεσίας (Σ.Δ.Υ.) και ενέκρινε, με ελάχιστες τροποποιήσεις, τα πορίσματα των κάτωθι γνωμοδοτικών επιτροπών προαγωγών.

Ο Σύλλογος εξέφρασε την αντίθεσή του στην περικοπή 3μηνης valeur στις περιπτώσεις που έχει γίνει αυστηρή παρατήρηση σε συναδέλφους από τη Διεύθυνση Διοικητικού, μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Όπως και στη διαδικασία ανάλογης περικοπής στις περιπτώσεις μεγάλου αριθμού βραδυτήτων, καθότι δεν υπήρξε εκ των προτέρων συμφωνία με τον ΣΥΤΕ και δεν είχαν ενημερωθεί οι εν λόγω συνάδελφοι, κάτι που ίσχυε στο παρελθόν.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΟΗΧΘΗΣΑΝ 637 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Α) ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΛΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Βαθμός

Προακτέοι

 

 

Αρχιλογιστές

30

Ταμίες - Προϊστάμενοι

35

Μηχανικοί Προϊστάμενοι Α'

2

Αρχιεργοδηγός Προϊστ.

1

Επόπτες Ασφαλείας Α' Προϊστ.

9

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

77

 

 

Λογιστές

85

Ταμίες

36

Αρχιεργοδηγός

1

Αρχιτεχνίτης Προϊστ.

1

Επόπτες Ασφαλείας Α'

97

Επιμελητές Α'

3

Ταμιακός Επιμελητής Α'

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

224

Β) ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Α' ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

Βαθμός

Προακτέοι

 

 

Υπολογιστές Α'

37

Υποταμίες Α'

29

Μηχανικοί Α'

3

Εργοδηγοί Α'

2

Αρχιτεχνίτες Α'

2

Επόπτες Ασφαλείας Β'

49

Επιμελητές Β'

3

Ταμιακός Επιμελητής Β'

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

126

 

 

Υπολογιστές

27

Υποταμίες

28

Μηχανικοί Β'

2

Εργοδηγοί Β'

5

Αρχιτεχνίτες Β'

8

Επόπτης Ασφαλείας Γ'

1

Ταμιακός Επιμελητής Γ'

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

72

Γ) ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

Βαθμός

Προακτέοι

 

 

Βοηθός

1

Διαχειριστές

29

Βοηθοί Αρχιτεχνίτες

30

Βοηθοι Εργοδηγοί

8

Βοηθοί Επ. Ασφαλ.

64

Βοηθός Τηλεφωνητής

1

Βοηθός Ταμ. Επιμελητής

1

Βοηθοί Επιμελητές

2

Δόκιμος Αρχιτεχνίτης

1

Δόκιμος Επόπτης Ασφαλείας

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

138

  • Η προαγωγή των συναδέλφων επιφέρει βαθμολογικά και οικονομικά αποτελέσματα από την ημερομηνία ( valeur ) που έχουν κλείσει χρόνο για προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο όπου είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων γύρω από το Σύλλογο, για την ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας. Την περίοδο αυτή "επέλεξε" ο λεγόμενος "επιστημονικός" αντισύλλογος (ΣΕΠΤΕ) να συνεχίσει τη γνωστή, αλλά μάταιη και αδιέξοδη διασπαστική τακτική του. Δεν θα ασχοληθούμε με την παραπλανητική πληροφόρηση της ηγεσίας του "επιστημονικού" στα μείζονα θέματα καθώς και τις ανακρίβειες σε επιλεκτική παρουσίαση αιτημάτων.

Γιατί από καιρό έχουμε γνωστοποιήσει τη στρατηγική και τις θέσεις μας στα ζητήματα αυτά και ειδικότερα στην αναδιοργάνωση.

Επισημαίνουμε όμως το απαράδεκτο ολίσθημα του ΣΕΠΤΕ που, με τις τελευταίες ανακοινώσεις, υπονομεύει τις κατακτήσεις του ΣΥΝΟΛΟΥ των εργαζομένων στην Τ.Ε. Με αναφορές στη "νομιμότητα" κατάρτισης της επιχειρησιακής σύμβασης στην ΤΕ αλλά και με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που αμφισβητούν τη λειτουργία της ΕΑΛΥΤΕ, η οποία αφορά ΟΛΟ το προσωπικό της Τράπεζας (κάτι που σκόπιμα αποκρύπτεται).

Ο Σύλλογος με μακραίωνη ιστορία αγώνων και κατακτήσεων, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των συναδέλφων. Πάντοτε, με ευαισθησία και μακριά από διακρίσεις και ισοπεδωτική λογική, διεκδικεί και επιλύει αιτήματα που αφορούν σε όλους τους συναδέλφους (άλλωστε το 96% των πτυχιούχων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων είναι μέλη του Συλλόγου). Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε ενότητα και κοινή πορεία και ταυτόχρονα διακηρύσσουμε σε κάθε κατεύθυνση την απόφασή μας για ουσιαστική και υπεύθυνη προώθηση και επίλυση των ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας (Επιχειρησιακή, Αναδιοργάνωση).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Μετά την επίδοση του υπομνήματος του Συλλόγου στη Διοίκηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας επεξεργάζονται ήδη τα αιτήματα που έχει προτείνει ο ΣΥΤΕ προς επίλυση.

Η πρώτη συνάντηση για διαπραγμάτευση ορίστηκε από τη Διοίκηση στις 28/4/05.

Ο ΣΥΤΕ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ενίσχυση του εισοδήματός μας σε μια δύσκολη περίοδο (ακρίβεια, νέα μέτρα).

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Ε.

Η επιλογή από τη Διοίκηση της ανάθεσης συγκεκριμένων εργασιών σε εξωτερικά συνεργεία δημιουργεί εκτός των άλλων και θέμα ασφάλειας. Ειδικότερα στους ευαίσθητους χώρους του ΙΕΤΑ και των Ταμείων με την αναπόφευκτα συχνή αλλαγή προσωπικού στους εργασιακούς αυτούς χώρους.

Ο Σύλλογος έχει από καιρό επισημάνει την πάγια θέση του για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον, και ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση που επέλεξε την πρακτική αυτή.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ