ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 3/6/2004

Ανακοίνωση: 36

Στην Αναδιοργάνωση θα πάμε με εργασιακή ενότητα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στην Αναδιοργάνωση θα πάμε με εργασιακή ενότητα

Συνάδελφοι,

Η καθολική συμμετοχή μας στις προκαθορισμένες πανελλαδικές στάσεις εργασίας και στις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Κεντρικό, άλλαξε τα δεδομένα . Η κατεύθυνση που ήθελε να σηματοδοτήσει η μονομερής απόφαση της Διοίκησης και προσωπικά του κ. Διοικητή, ανατρέπεται. Η λογική της μονομερούς ρύθμισης των οικονομικών μας δεδομένων, ελέω Διευθυντικού δικαιώματος, αποδείχθηκε ξεκάθαρα πως δεν περνάει στη συνείδηση των συναδέλφων μας.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα να ζητήσει η Διοίκηση συνάντηση με τον ΣΥΤΕ. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των δύο Υποδιοικητών και του Διευθυντή Διοικητικού.

Εκ μέρους της Διοίκησης έγινε αναφορά σε : "Λαθεμένους χειρισμούς εκ μέρους της και σε υπερβολική διάσταση που δόθηκε στο θέμα από τον ΣΥΤΕ". Διευκρινίσθηκε, επιπλέον, από τη Διοίκηση πως "ατυχείς συγκυρίες δημιούργησαν λαθεμένες εντυπώσεις, ως προς τις προθέσεις της, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν ήταν να υπερκερασθεί ο Σύλλογος". Ταυτόχρονα, δηλώθηκε πως :" Δεν πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει παρέμβαση σε θέματα γενικότερης επιδοματικής πολιτικής, χωρίς τη συμφωνία του ΣΥΤΕ και έξω από τις Επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.".

Ζήτησε, τέλος, από τον ΣΥΤΕ, να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, καθώς στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει προς συζήτηση το σύνολο των προτάσεών της για την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Συγχρόνως, οι δύο Υποδιοικητές ανέφεραν πως η Διοίκηση είναι έτοιμη να απαντήσει θετικά στην επόμενη συνάντηση σε εκκρεμή θέματα όπως:

  • Κάλυψη Αναλογιστικών Ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων
  • Μείωση Επιτοκίων στεγαστικών δανείων
  • Αύξηση ασφαλίστρου στεγαστικών δανείων
  • Βαθμολογική προώθηση (Υπόμνημα γυναικών)

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ που συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή αποφάσισε:

Να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στη Διοίκηση και να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Παρασκευή 4/6/2004 με την παρουσία του κ. Διοικητή. Γι' αυτό, το επόμενο διήμερο, περιορίζει τις κινήσεις του σε περιοδείες ενημέρωσης των συναδέλφων.

Ταυτόχρονα, διευκρινίζοντας πως παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην απόφασή του να μην επιτρέψει παρεμβάσεις διάσπασης της εργασιακής μας ενότητας, προκηρύσσει Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 7/6/04, 7.45 - 10.45 π.μ.

Συγχρόνως αισιοδοξεί, πως στην προσεχή συνάντηση της Παρασκευής με την παρουσία του κ. Διοικητή, θα δοθούν εμπράκτως και σαφώς οι αναγκαίες διευκρινήσεις - απαντήσεις, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Τ.Ε. Στην επικείμενη Αναδιοργάνωση, η συζήτηση και συμφωνία πρέπει να επιδιωχθεί με το προσωπικό σε πλήρη εργασιακή ενότητα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ