ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 7/6/2004

Ανακοίνωση: 37

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΤΕ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Στη συνάντηση του ΣΥΤΕ με τη Διοίκηση την Παρασκευή 4/6/04, τέθηκαν συγκεκριμένες απόψεις και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

    1. Όσον αφορά την πρόσφατη μονομερή παρέμβαση της Διοίκησης, που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων μας, ο κ. Διοικητής σημείωσε πως δεν είχε πρόθεση να υπερκεράσει τον ΣΥΤΕ και απλά υλοποίησε ένα παλιό αίτημα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης. Δεν υπάρχει παρόμοιο αίτημα από άλλες Δ/νσεις και θέλησή του είναι να τεθούν ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ στη συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Τράπεζα.

    2. Η Διεύθυνση Οργάνωσης κατ' εντολή της Διοίκησης, προετοιμάζει τα θέματα για την κατάρτιση της ατζέντας που θα συζητηθεί με τον ΣΥΤΕ. Η Διοίκηση θεωρεί πως στους επόμενους 5 με 6 μήνες, θα είναι έτοιμη να συζητήσει και συμφωνήσει με τον ΣΥΤΕ, τα θέματα που θα συζητηθούν σε κοινή επιτροπή εκπροσώπων της Τράπεζας και του ΣΥΤΕ. Η ατζέντα των θεμάτων θα είναι ανοικτή και στα δύο μέρη.

    3. Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν και συμφωνηθούν στην κοινή επιτροπή, θα αποτελέσουν ενιαίο κείμενο έγγραφης συμφωνίας των δύο μερών. Η εφαρμογή μέτρων υλοποίησης των θεμάτων που συμφωνούνται , θα αρχίσει μετά την επίτευξη συνολικής συμφωνίας και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    4. Η επιτροπή εξέτασης και διασφάλισης της Τράπεζας από πιθανούς οικονομικούς κινδύνους, θα έχει έτοιμες τις προτάσεις της για την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ταμείων στις αρχές Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της Τράπεζας , θα συμφωνήσει με τον ΣΥΤΕ και θα αρχίσει την υλοποίηση της συμφωνίας για την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων, πριν την έναρξη της συζήτησης για την Αναδιοργάνωση.

    5. Τέλος τα θέματα που τέθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων του ΣΥΤΕ με τους Υποδιοικητές και τον Διοικητή, άλλα παραπέμφθηκαν για αργότερα ή την Επιχειρησιακή(Μείωση επιτοκίου, υπόμνημα γυναικών), ενώ για την αύξηση του ασφαλίστρου των δανείων μας, θα δοθεί απάντηση σε θετική κατεύθυνση τον επόμενο μήνα.

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές πως η Διοίκηση της Τράπεζας και προσωπικά ο κ. Διοικητής, έλαβαν το μήνυμα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Όσο και εάν για λόγους " κύρους " δεν θέλησε να δεσμευθεί εμφανώς σε μη επανάληψη μονομερών ενεργειών, είμαστε σίγουροι πως κάτι τέτοιο θα το αποφύγει στο μέλλον. Η χρονικά προσδιορισμένη πλέον συμφωνία για την Αναδιοργάνωση της Τ.Ε, απαιτεί υπευθυνότητα από όλους.

Ο ΣΥΤΕ, με ισχυροποιημένο το μέτωπο της εργασιακής μας ενότητας και με αποδεδειγμένη αγωνιστική ικανότητα, θα προετοιμασθεί για να υπηρετήσει με τον καλλίτερο τρόπο την βασική στρατηγική του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Στην πορεία αυτή δεν θα επιτρέψει να υπονομευθεί η ενότητα του προσωπικού από άστοχες ενέργειες και αποσπασματική διεκδίκηση αιτημάτων.

Το εργασιακό παρόν και μέλλον μας θα αντιμετωπισθεί συνολικά στα πλαίσια της Αναδιοργάνωσης. Σύμφωνα με το συνολικό συμφέρον εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων και την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σημείωση: Όσον αφορά πληροφορίες για τυχόν απασχόληση συναδέλφων μας στην επιτροπή ανταγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, διευκρινίσθηκαν από τον κ. Διοικητή τα παρακάτω. Υπήρξε αίτημα από τον αρμόδιο Υπουργό, για ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού με ανάλογο έμπειρο προσωπικό(5 με 10 άτομα)από την Τ.Ε. Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι δυνατή η απόσπαση συναδέλφων στην επιτροπή ανταγωνισμού. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε περίπτωση αλλαγής του Νόμου, ο οποίος σήμερα επιτρέπει μόνο αποσπάσεις από φορείς του Δημοσίου.