ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 2/9/2004

Ανακοίνωση: 38

Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη Δευτέρα 6.9.04, προσδιορίστηκε συνάντηση ΣΥΤΕ - Διοίκησης, με αποκλειστικό θέμα, αυτό της κάλυψης των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Υπενθυμίζουμε πως η Διοίκηση είχε δεσμευθεί να έχει μελετήσει το θέμα και να έχει προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ που συνεδρίασε την 1/9/2004, επαναβεβαίωσε την επιμονή του στη στρατηγική που έχει χαράξει. Πρώτα θα ολοκληρωθεί το Ασφαλιστικό με την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και μετά θα αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση του μέλλοντος της Τ.Ε και του προσωπικού της. Η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στο θέμα αυτό, δεν οφείλεται στην πλευρά του ΣΥΤΕ και των εργαζομένων . Υπενθυμίζουμε πως από τον Δεκέμβριο του 2003 και με αφορμή την τότε αναδιάταξη των Δ/νσεων του Κεντρικού, είχε συμφωνηθεί ότι η συζήτηση στο σύνολό της, Ασφαλιστικό - Αναδιοργάνωση, θα γινόταν αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Με δεδομένο πως το θέμα της ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού αρχίζει να συζητείται από τη Δευτέρα 6.9.04, το Δ.Σ του ΣΥΤΕ θεωρεί πως ο ουσιαστικός διάλογος και η συζήτηση του επόμενου μεγάλου θέματος δηλαδή αυτό της Αναδιοργάνωσης και του μέλλοντός μας, δεν μπορεί να γίνει μέσα στη δίνη των προεκλογικών σκοπιμοτήτων που αντικειμενικά θα εκφρασθούν λόγω των επικείμενων εκλογών του ΣΥΤΕ.

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ θα επισπεύσει ευλόγως και μέσα στις καταστατικές προθεσμίες τις εκλογές, ώστε το νέο Δ.Σ, αναβαθμισμένο, με νωπή εντολή, να προχωρήσει και να ολοκληρώσει ένα τόσο σημαντικό έργο για το μέλλον των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας.

Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ στην ίδια συνεδρίασή του αποφάσισε, λόγω και της εύλογης επίσπευσης των εκλογών, η διαπραγμάτευση της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ να γίνει από το νέο Δ.Σ που θα προκύψει.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ αποφάσισε σύμφωνα και με τη γνωστή δέσμευση του κ. Διοικητή για διενέργεια των προαγωγών σε ετήσια βάση, να ζητήσει τη σύσταση γνωμοδοτικών επιτροπών για την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ