ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 7/9/2004

Ανακοίνωση: 39

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 6.9.04 η συνάντηση του ΣΥΤΕ με τη Διοίκηση της Τ.Ε, σχετικά με το σημαντικό θέμα της κάλυψης των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Στη χθεσινή συνάντηση και με αφορμή το σημαντικό θέμα το οποίο συζητήθηκε, υπήρξε παρουσία σε αυτήν υπηρεσιακών στελεχών, που σχετίζονται με την προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος: Δ/ντής Νομικών Υπηρεσιών, Δ/ντής Συναλλάγματος, Δ/ντής Δ.Ε.Π.Σ., Δ/ντής Οργάνωσης και Προγραμματισμού, Δ/ντής Ταμείων, Δ/ντής Γενικού Λογιστηρίου, Υποδ/ντής Δ/νσης Εργασιών Δημοσίου αρμόδιος για το θέμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και φυσικά ο Δ/ντής Διοικητικού που μετέχει σε όλες τις συναντήσεις ΣΥΤΕ - Διοίκησης.

Τόσο από τη σύνθεση όσο και από τη συζήτηση που διεξήχθη, είναι προφανής η διάθεση της σημερινής Διοίκησης να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης για την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ταμείων, σύμφωνα και με την υποχρέωσή της, όπως προκύπτει από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό της Τ.Ε.

Εκ μέρους του κ. Διοικητή και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών έγινε αναφορά σε συγκεκριμένους τρόπους σχηματισμού ειδικά προσδιορισμένου αποθεματικού για την κάλυψη των υποχρεώσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι συζητήσεις στο θέμα θα συνεχιστούν και η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών θα αποτυπωθεί στον ερχόμενο Ισολογισμό της Τ.Ε.

Είναι ευνόητο πως από την πλευρά του Συλλόγου και των εργαζομένων γίνονται και θα γίνουν οι πλέον "σωστοί" χειρισμοί σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους.

Συγχρόνως με το θέμα αυτό, ο ΣΥΤΕ έθεσε και το θέμα του Ταμείου Υγείας ώστε να ανεβρεθεί αντίστοιχα τρόπος ενίσχυσής του.

Είναι γνωστή η στρατηγική του Συλλόγου μας, πως απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης συζητήσεων για το θέμα της Αναδιοργάνωσης είναι η πλήρης ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού.

Γι' αυτό ζητάμε από όλους τους συναδέλφους, ψυχραιμία, υπομονή και ενότητα, ώστε με βάση το συνολικό συμφέρον ΟΛΩΝ μας, να προχωρήσουμε στα μεγάλα αυτά θέματα. Διευκρινίσθηκε, επίσης, από πλευράς Διοίκησης και με αφορμή τα τεκταινόμενα σε άλλες τράπεζες (π.χ. Ε.Τ.Ε.), πως στην Τ.Ε τα πάντα θα συζητηθούν με τον ΣΥΤΕ, αμέσως μετά τις εκλογές του, στα πλαίσια της συνολικής συζήτησης για την Αναδιοργάνωση.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Ο ΣΥΤΕ έθεσε το θέμα της σύστασης επιτροπών για τη διενέργεια προαγωγών σε ετήσια βάση όπως είναι και η δέσμευση του σημερινού Διοικητή. Εξάλλου δεν είναι σωστό, πριν τις όποιες συζητήσεις για την Αναδιοργάνωση, οι έχοντες συμπληρώσει Valeur προαγωγής να καθυστερούν έναντι των συναδέλφων τους.

Ο κ. Διοικητής έδειξε κατανόηση στο θέμα το οποίο τουλάχιστον μέχρι το βαθμό του Τμηματάρχη αναμένεται να προχωρήσει σύντομα. Εξάλλου στην πράξη πάντα προηγούνται οι προαγωγές αυτών των βαθμών.

Μετεγκατάσταση Τμημάτων και Υπηρεσιών στο Χολαργό

Με αφορμή τη μεταφορά προσωπικού και εργασιών στο νέο κέντρο Διακίνησης Χρήματος στο Χολαργό, διευκρινίστηκε από πλευράς της Διοίκησης, πως το όλο θέμα εξετάζει ειδική Επιτροπή και πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει συζήτηση και συμφωνία με τον ΣΥΤΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ