ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 14/10/2004

Ανακοίνωση: 40

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

Συνάδελφοι,

Στο Δ.Σ της Τρίτης (12.10.2004) συζητήθηκε η πρωτοφανής πράξη υπεξαίρεσης ενός τόσο σημαντικού χρηματικού ποσού από το ΚΥΡΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ του Υποκαταστήματος της Τ.Ε στην Καλαμάτα. Ο ΣΥΤΕ ζητά την πλήρη αποκάλυψη, των ενόχων και την επιστροφή των χρημάτων στην Τράπεζα.

Κλιμάκιο του Συλλόγου που μετέβη στο Υποκ/μα Καλαμάτας μίλησε με τους συναδέλφους και ζήτησε από όλους να συνδράμουν στην ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που τραυμάτισαν καίρια το κύρος της Κεντρικής Τράπεζας και την αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε, τόσο τις υπηρεσιακές παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και της Διοίκησης της Τράπεζας οι οποίοι δεν προέβησαν στη λήψη των απαιτούμενων εκείνων μέτρων τα οποία θα συνέβαλλαν στην αποτροπή παρόμοιων φαινομένων, παρά τις διαπιστώσεις για λανθασμένες διαδικασίες και παραλείψεις που εντοπίζουν στα πορίσματά τους τα κλιμάκια της Επιθεώρησης κατά τους ελέγχους που διενεργούν στις υπηρεσιακές μονάδες της Τράπεζας.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου, μετά την επιτυχή έκβαση της Νομοθετικής ρύθμισης, εμμένει στη στρατηγική που έχει χαράξει για την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού μας θέματος. Στα πλαίσια του στόχου αυτού εντάσσεται και η συμφωνία Διοίκησης - Συλλόγου, για την ανεύρεση λύσης για την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων των Ταμείων μας, με την επιλογή εταιρίας η οποία θα αναλάβει την εκτίμηση (στην αγοραία αξία) του συνόλου των ακινήτων της Τράπεζας, εντός τακτής προθεσμίας 40 ημερών.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Μετά από αίτημα του Συλλόγου προς τη Διοίκηση για τη διενέργεια προαγωγών σε όλους τους βαθμούς, ο Διοικητής δεσμεύτηκε να συσταθούν άμεσα γνωμοδοτικές επιτροπές προαγωγών μέχρι τον βαθμό του Τμηματάρχη και η Διεύθυνση Διοικητικού με την εγκύκλιο Νο 48/21.9.2004 ζητά από όλες τις υπηρεσιακές μονάδες που δεν έχουν υποβάλλει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης του προσωπικού να τις υποβάλλουν το ταχύτερο δυνατό.

Ο ΣΥΤΕ θεωρεί απαράδεκτη τη μη έγκαιρη υποβολή των Εκθέσεων Αξιολόγησης από διάφορες υπηρεσιακές μονάδες, που έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας προαγωγών.

Ι.Ε.Τ.Α.

Μετά από προσφυγή των Γερμανικών ιδιωτικών εργοστασίων εκτύπωσης τραπεζογραμματίων Ευρώ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της θυγατρικής εταιρίας εκτύπωσης τραπεζογραμματίων της Κ.Τ της Αυστρίας, εκδόθηκε απόφαση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση από τις Κ.Τ. των ιδρυμάτων τους είτε αυτά είναι Διευθύνσεις της Τράπεζας είτε θυγατρικές εταιρίες.

Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης υπάρχει οδηγία της ΕΚΤ στην οποία προβλέπει ότι από την έναρξη της μεταβατικής περιόδου των δημοπρασιών για την εκτύπωση του Ευρώ.

    α) Το ΙΕΤΑ θα τηρεί ξεχωριστούς λογαριασμούς εσόδων - εξόδων.

    β) Απαγορεύεται η χρηματοδότηση από την ΤτΕ του ΙΕΤΑ. Τυχόν ποσά για επενδύσεις θα πρέπει να καλύπτονται από τα έσοδα.

Για το χρονικό διάστημα από 1/1/2008 - 31/12/2011 οι Κεντρικές Τράπεζες που διαθέτουν εκτυπωτικές μονάδες μπορούν να τυπώνουν τη δική τους ποσόστωση τραπεζογραμματίων Ευρώ και να συμμετέχουν ταυτόχρονα στις δημοπρασίες.

Από 1/1/2012 οι Κ.Τ που διαθέτουν εκτυπωτικές μονάδες πρέπει να επιλέξουν, με αμετάκλητη γραπτή δήλωση, εάν επιθυμούν να μετέχουν στις κοινές δημοπρασίες, οπότε χάνουν την εθνική τους ποσόστωση, ή εάν επιθυμούν να διατηρήσουν την εθνική τους ποσόστωση, οπότε απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημοπρασίες τύπωσης τραπεζογραμματίων Ευρώ.

Σύμφωνα με την ανωτέρω οδηγία, η μεταβατική περίοδος αρχίζει από τη χρονική στιγμή που το ήμισυ των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης θα προσχωρήσουν στις δημοπρασίες και ταυτόχρονα εάν η ποσόστωση που αντιστοιχεί σε αυτές είναι άνω του 50% της συνολικής ποσόστωσης των τραπεζογραμματίων Ευρώ.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΕΠΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Με την πράξη Διοικητή Αριθ. 665/8.7.2004, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου για την αύξηση από 1/6/2004 των μηνιαίων αποδοχών του επί συμβάσει επιστημονικού προσωπικού της Τράπεζας από Ευρώ 1.365 σε Ευρώ 1.450, για λόγους ίσης μεταχείρισης και εξομοίωσης της ίδιας κατηγορίας συναδέλφων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ