ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 15/11/2004

Ανακοίνωση: 41

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 27/1/2005 ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 10/2/2005

Στις 11.11.04, το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, αφού εξέτασε την πορεία των θεμάτων μας και ειδικότερα αυτό της ολοκλήρωσης του Ασφαλιστικού, αποφάσισε την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης και την διενέργεια των εκλογών, μέσα στις προβλεπόμενες καταστατικές προθεσμίες.

Η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί με την Διοίκηση, για την απεικόνιση στον ερχόμενο Ισολογισμό συγκεκριμένου αποθεματικού για την διασφάλιση των μελλοντικών υποχρεώσεων της Τ.Ε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ολοκληρώνεται μέσα στο Δεκέμβριο. Ήδη η ανάδοχος εταιρεία, ΑΛΦΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, προχωρεί στην σχετική εκτίμηση της τρέχουσας εμπορικής αξίας των ακινήτων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Αμέσως μετά θα προσδιορισθεί πλέον σε συνάντηση του ΣΥΤΕ με τη Διοίκηση, το συγκεκριμένο αποθεματικό που θα εγγραφεί στον ερχόμενο Ισολογισμό της Τράπεζας.

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, θεωρεί πως δεν μπορεί να προβληθεί καμιά δικαιολογία από κανέναν, ούτε από τη Διοίκηση ούτε από την πολιτική ηγεσία, για την μη υλοποίηση των όσων έχουν αποφασισθεί, που εκφράζουν επιταγές τόσο του καταστατικού της Τράπεζας, όσο και του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου στη Βουλή, που αναθέτει στην Τ.Ε την εγγύηση των υποχρεώσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων απέναντι στους ασφαλισμένους. Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως ο Νόμος αυτός ψηφίσθηκε τόσο από τη σημερινή Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, όσο και από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό.

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ στη βάση των παραπάνω και θεωρώντας λογικό την έγγραφή στον Ισολογισμό που θα δημοσιευθεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους του συγκεκριμένου αποθεματικού, αποφάσισε τη σύγκληση της Γ.Σ. για τις 27/1/05 και τη διενέργεια των εκλογών στις 10/2/05. Την ημέρα της Γ.Σ. συγκαλείται και το Γενικό Συμβούλιο, με την παρουσία των τριμελών τοπικών επιτροπών των Υποκαταστημάτων.

Με την απόφασή του αυτή, το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ εκφράζει την εμμονή του στην ενιαία στρατηγική ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Αποδεικνύει έμπρακτα την θέλησή του, με την ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού, να προχωρήσουν χωρίς καμιά καθυστέρηση και χωρίς εμπόδια οι συζητήσεις για την αναγκαία προσαρμογή της Τράπεζας στα σημερινά δεδομένα.

Είναι πλέον η Διοίκηση υπεύθυνη, απέναντι σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους μας , για την θετική ολοκλήρωση του Ασφαλιστικού με την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων.

Το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν και σε καμιά πλευρά το δικαίωμα να αθετήσει τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις της, στο όνομα οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων.

Η διεκδίκηση της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, είναι έργο του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας, το οποίο έχοντας νωπή την ετυμηγορία των συναδέλφων μας, αποκτά πρόσθετη διαπραγματευτική δύναμη. Οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Τράπεζα, έχουμε πολλούς λόγους να διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημά μας. Η απόστασή μας από τις αποδοχές των συναδέλφων μας των άλλων Ευρωπαϊκών Κ.Τ. είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν επιπρόσθετα επιβαρύνει όλους μας. Και ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο η πρόσφατη τοποθέτηση του Διοικητή της Τ.Ε. για εξωφρενικές αυξήσεις των μισθών μας τα τελευταία χρόνια!!!

Δεν πρόκειται όμως να πορευθούμε στο θέμα αυτό με εκλογικές σκοπιμότητες .

Με λογικές που δεν υπηρετούν τη στρατηγική του ΣΥΤΕ και με πρακτικές που δεν εκφράζουν την αξιοπρέπειά μας ως εργαζομένων...

Οι διεκδικήσεις μας θα στοχεύουν και πάλι στη ΘΕΣΜΙΚΗ κατοχύρωση των αυξήσεων μέσα στις αποδοχές μας και θα έχουν καθολικά αποτελέσματα.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ

Συστήνονται άμεσα και προχωρούν στην αξιολόγηση των συναδέλφων μας, οι Γνωμοδοτικές Επιτροπές κρίσης μέχρι τον βαθμό του Τμηματάρχη και αντίστοιχο όλων των κλάδων.

Στην παρούσα κρίση, περιλαμβάνονται όλοι οι συνάδελφοι που έχουν συμπληρώσει χρόνο προαγωγής μέχρι και 1/10/04.

Ευνόητο είναι πως σε περίπτωση που οι προαγωγές πάνε και μετά τις 31/12/04, θα συμπεριληφθεί και η valeur 1/1/05.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΤΑ

Έ χουμε ήδη αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν για την παραγωγική λειτουργία του ΙΕΤΑ, από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κ.Τ.

Η ικανότητα του ΙΕΤΑ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας, δεν εξαρτάται μόνο από την εργασιακή φιλοτιμία των συναδέλφων μας. Το έργο των οποίων σε όλους σχεδόν τους τομείς του ιδρύματος, είναι παραδεκτό από όλους.

Οι αποφάσεις της Διοίκησης, των στελεχών και των διάφορων επιτροπών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και έχουν σημαντική επίπτωση στο εργασιακό μέλλον του ΙΕΤΑ.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα με την παρουσία της ΤΔΕ του ΙΕΤΑ για τα συνολικά θέματα παραγωγικής λειτουργίας του ΙΕΤΑ. Καλό είναι για όσους σκέφτονται και λειτουργούν ως αντιπρόσωποι ιδιωτικών συμφερόντων να καταλάβουν ότι το ΙΕΤΑ είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Τ.Ε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ

Μεταξύ Δ.Σ .του ΣΥΤΕ και Διοίκησης της Τ.Ε., υπάρχει ειδική συμφωνία για την εγκατάσταση και χρήση όλων των στοιχείων, από τη λειτουργία σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας.

Τα συστήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρεμπόδιση της πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, ούτε για την εντατικοποίηση της εργασίας μας. Δεν χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων και δεν μπορεί να γίνει χρήση τους αν χρειασθεί, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, είτε τοπικά είτε κεντρικά.

Τοποθετούνται σε συγκεκριμένους χώρους υψηλής ευαισθησίας και όχι σε απλά συναλλακτικά τμήματα...

Ενώ η εγκατάστασή τους σε ειδικούς χώρους, διευκολύνει παραπέρα την εργασία των συναδέλφων μας της Υπηρεσίας Ασφαλείας. Μάλιστα αν αυτά λειτουργούσαν εγκαίρως, θα είχαμε αποφύγει τραγικά γεγονότα του παρελθόντος.

Στη βάση των παραπάνω ο οποιοσδήποτε συνάδελφος που αντιλαμβάνεται διαφορετική τυχόν χρήση των μέσων αυτών στο χώρο του, θα πρέπει να ενημερώνει πάραυτα τον ΣΥΤΕ.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετηθεί μια κινδυνολογική λογική για ένα θέμα που τελικά προφυλάσσει τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. στην πρόσφατη συνεδρίασή του εξέτασε διεξοδικά το παραπάνω θέμα. Σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ ΟΤΟΕ / ΕΕΤ, οι συνάδελφοι μπορούν να κάνουν χρήση σωρευτικά των δικαιωμάτων τους για δίωρη και μιας ώρας καθυστέρηση.

Η επιλογή της σωρευτικής χρήσης από τους συναδέλφους γίνεται με αίτησή τους προς το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Διοικητικού.

Η τελευταία διατηρεί το δικαίωμα για αιτιολογημένους λόγους, να μη δεχθεί το συγκεκριμένο αίτημα. Δεν μπορεί όμως αβάσιμα να απορρίπτει συλλήβδην όλες τις αιτήσεις ή να μετατρέπει σε σωρευτικές τις περιπτώσεις που από τη φύση της εργασίας την εξυπηρετούν π.χ. Πρακτορεία.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα ζητηθεί ειδική συνάντηση με τον Δ/ντή Διοικητικού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ