ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 15/12/2004

Ανακοίνωση: 43

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

2ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε.
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 από 13.15 έως 15.15

Συνάδελφοι,

Το Ασφαλιστικό, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα.

Οι τράπεζες λόγω και των δικών τους πλέον προβλημάτων αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.

Έτσι βλέπουμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας προτάσεις που προέρχονται από την πλευρά των τραπεζών (προτάσεις Αράπογλου, Προβόπουλου, Σάλλα). Από κυβερνητικής πλευρά παρατηρείται μια ακινησία, χωρίς να αναλαμβάνεται καμία επίσημη πρωτοβουλία και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης περιορίζονται σε λακωνικές δηλώσεις του τύπου “το Ασφαλιστικό στις Τράπεζες είναι θέμα εργαζομένων και εργοδοτών και δεν αφορά την κυβέρνηση”.

Στην πραγματικότητα όμως, το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που απασχολεί όχι μόνο τις τράπεζες, αλλά και την κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει προβλήματα με τη χρόνια τακτική της στα αποθεματικά των ταμείων και έχει αναλάβει υποχρεώσεις ακόμη και με νόμους. Οι υπεκφυγές και η τακτική του “Πόντιου Πιλάτου” εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας γενικότερα.

Η λύση του Ασφαλιστικού των άλλων τραπεζών θα βοηθήσει και την προσπάθεια που έχει δρομολογήσει ο Σύλλογός μας όσον αφορά την κάλυψη των αναλογιστικών ελλειμμάτων των ταμείων μας από την Τ.Ε. Υποχρέωση που απορρέει μετά την ψήφιση Νόμου από τη Βουλή (9/10/03, άρθρο 18).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004
με ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στις 12.15
και ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 13.15 ως το τέλος του ωραρίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στον πεζόδρομο της Αιόλου (συμβολή με Σοφοκλέους) και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, που διοργανώνεται την ίδια μέρα στις 16.00 στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ