ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 27/5/2004

Ανακοίνωση: 32

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2004, μετά από αίτημα του Συλλόγου, συνάντηση ΣΥΤΕ - Διοίκησης στην οποία τέθηκαν τα εξής θέματα προς συζήτηση:

Α). ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ανέπτυξε το θέμα, ζήτησε από τη Διοίκηση να κάνει χρήση της δυνατότητας που απορρέει από την πρόσφατη τροπολογία (άρθρο 18/9.10.2003). για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Ταμείου μας.

Ο κ. Διοικητής απάντησε ότι ενδιαφέρεται και η Διοίκηση ιδιαίτερα για το θέμα αυτό και προχώρησε σε σύσταση Επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι θα μελετήσουν το θέμα και θα κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις με ποιο τρόπο θα καλυφθούν αυτά τα ελλείμματα.

Β). ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ(άρθρο 23 της ΣΣΕ 1984 στα πλαίσια της ισότητας στην υπηρεσιακή εξέλιξη ανδρών - γυναικών).

Ο Σύλλογος επιχειρηματολόγησε για το δίκαιο του αιτήματος και παρέδωσε συγκεκριμένη πρόταση στη Διοίκηση για λύση του θέματος. Ο κ. Διοικητής ανέθεσε στους Διευθυντές κ. Βαρελά και κ. Αλεξανδράκη να μελετήσουν το θέμα και να κάνουν συγκεκριμένη εισήγηση.

Γ). ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο κ. Διοικητής δέχθηκε ότι το θέμα έχει καθυστερήσει με δική του ευθύνη και δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα.

Δ). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Κ. ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ)

Ο κ. Διοικητής είπε ότι αυτό το θέμα θα εξεταστεί στα πλαίσια της Αναδιοργάνωσης.

Ε). ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο κ. Διοικητής απάντησε ότι έχει ανατεθεί η προετοιμασία του θέματος στον Διευθυντή της Οργάνωσης και όταν θα είναι έτοιμος θα συζητήσει το ζήτημα με τον ΣΥΤΕ.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος είναι η συναίνεση με τους εργαζόμενους και η κατανόηση του προβλήματος απ' όλους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ