ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 27/5/2004

Ανακοίνωση: 33

Ο αγώνας για το μέλλον μας ως εργαζομένων

2ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας

Σήμερα Πέμπτη 27/5/2004

Ο αγώνας για το μέλλον μας ως εργαζομένων

στην Κεντρική Τράπεζα άρχισε.

Συνάδελφοι,

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο, προχώρησε, μονομερώς, χωρίς καμιάπροηγούμενη συζήτηση και συμφωνία με το Σύλλογο, σε απόφαση για την χορήγηση bonus στην Δ/νση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος. Συγκεκριμένα έθεσε στην διάθεση του Δ/ντή της συγκεκριμένης Δ/νσης περίπου 86000 Ευρώ, για να μοιρασθούν στους συναδέλφους με κριτήρια της απόλυτης επιλογής του.

Η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, αντί να συζητήσει με τον ΣΥΤΕ την συγκεκριμένη απόφασή της, όταν μάλιστα διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την θέλησή της για «συναινετικές διαδικασίες», στο μεγάλο θέμα της Αναδιοργάνωσης, επιδεικνύει πρωτόγνωρο Βοναπαρτισμό.

΄Οσο και αν προσπαθήσει να δικαιολογήσει την στάση της ή να μας αποπροσανατολίσει με το «δόλωμα» των Ευρώ, δεν θα τα καταφέρει. Βλέπουμε πολύ καλά και το «τυρί» και την «φάκα». Αλήθεια δεν κατανοεί ο κ. Διοικητής πως αυτή «η αυθόρμητη γαλαντομία του» τον εκθέτει, όταν λίγες μέρες πριν ήτανε λάβρος κατά των αυξήσεων των εργαζομένων;

Θεωρεί πως η στάση του προέδρου του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ, να διαφωνήσει και ν' αποχωρήσει πριν τη λήψη απόφασης από το Γενικό Συμβούλιο, αποτελούσε μια αυθόρμητη προσωπική ενέργεια;

Ας κατανοήσει γρήγορα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, έχουν μακρά ιστορική και αγωνιστική παράδοση.

Δεν πρόκειται να «παραδοθούν» στους σχεδιασμούς του για μονομερή αλλαγή των δεδομένων στην Τράπεζα Ελλάδος. Δεν πρόκειται, με πρόσχημα κάποια Ευρώ, να παραιτηθούμε από την υποχρέωση που έχει η Διοίκηση να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας, για το σύνολο των θεμάτων που προκύπτουν στην πορεία της αυριανής Κεντρικής Τράπεζας. Το θέμα αυτό δεν είναι θέμα προσωπικό του οποιουδήποτε Διοικητή.Είναι θέμα και των 3000 εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, νέων και παλαιών.

Αυτές είναι οι πραγματικές προθέσεις του κ. Διοικητή, που κρύβονται πίσω από αυτήν την μονομερή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ελλάδος.

Γι' αυτό το Δ.Σ. του ΣΥΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την άμεση αγωνιστική κινητοποίηση.

Κινητοποίηση που δεν πρόκειται πλέον να σταματήσει χωρίς άρση των μονομερών αποφάσεων.

Στην Ενότητα η Δύναμη.

Τη Νίκη θα φέρει ο Αγώνας

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ