ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 28/5/2004

Ανακοίνωση: 34

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη 2ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας

Ο Αγώνας για το μέλλον μας ως εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται

Η άμεση και καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας στη 2ωρη στάση εργασίας και το ομαδικό διάβημα στον Β' όροφο του Κεντρικού, αποτελεί την καλύτερη και πιο πειστική απάντηση, σε όλους όσους σχεδιάζουν ένα μέλλον για μας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή και τη δική μας άποψη..

Τα άμεσα αγωνιστικά - αντανακλαστικά των συναδέλφων μας, αιφνιδίασαν πλήρως όλους εκείνους και πάνω απ' όλους τον κ. Διοικητή, που σχεδιάζουν εν " κρυπτώ και παραβύστω " την " νέα Τράπεζα " με " Αμερικάνικη βοήθεια " ..

Πρέπει να κατάλαβε πολύ καλά ο κ. Διοικητής, ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη τον πρωτόγνωρο Βοναπαρτισμό που επέδειξε μέσα από την πρόσφατη απόφαση, αγνοώντας τελείως τους εργαζόμενους και την εκπροσώπησή τους.

Γι' αυτό επέλεξε την " διπλωματική οδό " , για να αποφύγει την αδυναμία του να απαντήσει, στα μεγάλα και δικαιολογημένα ερωτηματικά, των συναδέλφων μας που συγκεντρώθηκαν στον Β' όροφο.

Ας γνωρίζει καλά όμως, πως άμεσα θα πρέπει να απαντήσει αίροντας τους λόγους και τις αιτίες, που όσο παραμένουν, θα προκαλούν πλέον τη συνεχή ένταση στο χώρο της Τράπεζας.

Θεωρούμε πως οι συνάδελφοί μας με τη στάση τους Πανελλαδικά, απέδειξαν πως βλέπουν καλά και το " τυρί " και τη " φάκα " . Γι' αυτό ας αφήσει στην άκρη τις " γαλαντομίες " ο κ. Διοικητής και ας έρθει να συζητήσει ευθέως και χωρίς υπεκφυγές, τη συνολική του πρόταση. Ας αφήσει στην άκρη μεθόδους υπονόμευσης της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων.

Ο ΣΥΤΕ έχει μακρά και ιστορική παράδοση και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι μια ιδιωτική - εμπορική Τράπεζα. Ας μην συμπεριφέρεται λοιπόν ως ιδιοκτήτης της Τράπεζας.

Οι τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι, είμαστε τουλάχιστον εξίσου ευαίσθητοι για την Τράπεζα και το μέλλον της. Αφού έχουμε πολύ περισσότερους λόγους να ανησυχούμε από ότι ο κ. Διοικητής, για το οικονομικό, εργασιακό και ασφαλιστικό μας μέλλον.

Το Δ.Σ του ΣΥΤΕ καλεί τους συναδέλφους μας και ιδιαίτερα των Υποκ/των, να είναι σε ετοιμότητα για τις μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν. Οι Τ.Δ.Ε. των Υποκαταστημάτων πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Δ.Σ του ΣΥΤΕ, για τα βήματα που θα εξελιχθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1.6.2004

Καλούμε τους συναδέλφους, στη βάση του πλαισίου της ΟΤΟΕ για την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε., να συμμετέχουν ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί . Η αδιαλλαξία των εργοδοτών να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, για μια ικανοποιητική Σ.Σ.Ε., πρέπει να καμφθεί.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ