ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

Μέλος:

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (SCECBU)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Σίνα 16, 106 72 Αθήνα, Τηλ.: 210.3612104, Fax: 210.3630858, www.syte.gr, e-mail: info@syte.gr

Αθήνα: 2/6/2004

Ανακοίνωση: 35

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

2 ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας,

σήμερα Τετάρτη 2/6/04

7.45 π.μ. - 9.45 π.μ.

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η τακτική της Διοίκησης της Τράπεζας και προσωπικά του Διοικητή, να διασπάσει το προσωπικό πριν τις αναμενόμενες εξελίξεις για την Αναδιοργάνωση, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους συναδέλφους μας.

Η ελέω Διευθυντικού Δικαιώματος 'γαλαντομία του', δεν βρίσκει ανταπόκριση ακόμα και σε αυτούς που απευθύνεται. Οι συνάδελφοι της ΔΕΠΣ όχι μόνο δεν ακουμπούν το 'δόλωμα', αλλά είναι αποφασισμένοι και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, να υπερασπισθούν την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα, δείχνουν πως οι συνάδελφοί μας έχουν κατανοήσει πλήρως πως ο αγώνας αυτός, είναι αγώνας για το εργασιακό παρόν και μέλλον μας. Η θέλησή τους να κατέβουν ΟΛΟΙ στο Κεντρικό, σε αποκλεισμό του β ορόφου από κοινού με τους συναδέλφους του Λεκανοπεδίου, μας γεμίζει με αισιοδοξία , μας οπλίζει με πρόσθετο θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ας καταλάβει έγκαιρα ο κ. Διοικητής, πως η τακτική που επέλεξε και ατελέσφορη είναι και αδιέξοδη, τόσο για την Τράπεζα όσο και για τον ίδιο προσωπικά.

Έχει χρέος να τιμήσει τις δεσμεύσεις του, για συζήτηση και συμφωνία με τον ΣΥΤΕ στο θέμα της Αναδιοργάνωσης, όπως είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές.

Ας αφήσει λοιπόν την διασπαστική τακτική και τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων μας. Εάν πράγματι ήθελε να ανταμείψει τους συναδέλφους μας για το έργο τους και όχι να τους χρησιμοποιήσει για την διάσπαση της εργασιακής μας ενότητας, γιατί απέφυγε την συμφωνία με τον ΣΥΤΕ;

Γιατί αποφάσισε για πρώτη φορά στην μέχρι σήμερα πρακτική όλων των Διοικήσεων της Τ.Ε., να υπερβεί την θεσπισμένη διαδικασία, προτάσσοντας το λεγόμενο Διευθυντικό δικαίωμα στο μοίρασμα της οικονομικής πίττας;

Γιατί κάτω από την πίεση της αντίδρασης του προσωπικού προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με την έκδοση ανακοίνωσης; Πρακτικές που μας θύμισαν τη "χρυσή " εποχή της Διοίκησης Χριστοδούλου.

Συγχρόνως ας αφήσει κατά μέρος τα λεγόμενα, πως δήθεν ο ΣΥΤΕ είναι υπέρ μιας εξισωτικής επιδοματικής πολιτικής. Η Διοίκηση της Τράπεζας είναι εκείνη που αρνείται χρόνια τώρα να συζητήσει σε βάθος το όλο θέμα, στη βάσει της διαφάνειας και της θέσπισης ουσιαστικών και τυπικών προσόντων , για την εφαρμογή της ανάλογης πολιτικής. Και σήμερα φαίνεται πως η άρνησή της δεν ήτανε χωρίς σκοπιμότητα. Στόχος της ο ιδεολογικός αποπροσανατολισμός και η διάσπασή μας πριν την Αναδιοργάνωση.

Ατύχησε όμως γιατί δεν εκτίμησε καλά το γεγονός, πως οι συνάδελφοί μας έχουν μακρά παράδοση αγώνων και ιστορικής μνήμης. Ενώ οι νεώτεροι συνάδελφοι, προς τους οποίους προσχηματικά στοχεύει, εάν ήθελαν την ζούγκλα της αναξιοπρέπειας θα την εύρισκαν σε άλλες Τράπεζες και με περισσότερα χρήματα...

Ας επιλέξουν λοιπόν.

Εμμονή στο Διευθυντικό δικαίωμα και στην διάσπαση της εργασιακής μας ενότητας, οδηγεί σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση. Σημαίνει πως θα διαταραχθεί πλήρως η καθημερινή λειτουργία της Τράπεζας. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός ευθυνών. Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα της Τράπεζας, ο διαρκής αγώνας για το παρόν και μέλλον μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ