Κεντρική σελίδα Περιεχόμενα Επικοινωνία Τα νέα του site

Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

 

Κεντρική Σελίδα


Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο της ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας ! Προσφέρει τακτική ταξική ενημέρωση στους συναδέλφους, εν ενεργεία και συνταξιούχους.  

Ενημερωθείτε από το ταξικό portal του 902 !

Κάθε μήνα, στα γραφεία του Συλλόγου, Λέκκα 23-25, 2ος όροφος, οι φίλοι της ΕΣΑΚ-Σ συζητούν, αποφασίζουν για τα συλλογικά δρώμενα.

Θέματα

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Τελευταία Νέα

 Αντεργατικές Πολιτικές:

Οι θέσεις του ΠΑΜΕ:

Το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα.

Οι θέσεις της ΕΣΑΚ:

Ψήφισαν το 65-ωρο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ !

28η Οκτωβρίου: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ... ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ  

Άρθρο του τέως διοικητή του ΙΚΑ Χρ. Ρουπακιώτη για το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης.

Να πώς λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα - ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! 

Η στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία-Πρόνοια. Πώς εξειδικεύεται η εφαρμογή της στην Ελλάδα (Ιαν 2019)

Ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Υγεία: τα Χρηματοοικονομικά εργαλεία παραπέρα εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ...

Ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Υγεία: ο ρόλος του υγειονομικού στο νέο ΕΣΥ...

Ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Υγεία: η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία...

 

Ενημερωθείτε από το ταξικό portal του 902 !

12/5/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις (.pdf)

12/5/2022 - Εφημεριδάκι ΕΣΑΚ-Σ Μαίου (.pdf)

20/4/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (.pdf)

29/3/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (.pdf)

14/3/2022: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: ΟΧΙ στην κατακρεούργηση και στο ξεπούλημα των συντάξεών μας (.pdf)

24/2/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 26 Φλεβάρη στις 12:00 (.pdf)

17/2/2022 - ΓΡΑΜΜΑ της ΕΣΑΚ-Σ προς το ΔΣ του ΣΣΤΕ για τη συνεδρίαση της 23/2/2022 (.pdf)

14/2/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: Για τον προϋπολογισμό. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, 12:00, όλοι στο Σύνταγμα (.pdf)

31/1/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ: Όχι στις ανεύθυνες λογικές της ατομικής ευθύνης! (.pdf)

28/1/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Όλοι το Σάββατο 29 Ιανουάριου στις 11.30 στο Σύνταγμα (.pdf)

10/1/2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ: Πρωτόκολλα-λάστιχο κομμένα και ραμμένα για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου (.pdf)

24/12/2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: Αφωνία! (.pdf)

14/12/2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ: Όλοι κι όλες την Πέμπτη 16/12 στις 6μμ στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό (.pdf)

22/11/2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ-Σ: Μετά τις εκλογές (.pdf)

11/11/2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚ για το ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Για τις εκλογές : ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Το Ταμείο μας απλώς ακολουθεί… αντί να είναι πρωτόβουλα ο θεματοφύλακας των ζητημάτων της Υγείας των συναδέλφων (.pdf)

 • (15/4/2022) - Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν χτες, με σημείο συνάντησης το υπουργείο Ανάπτυξης ενάντια στην «αύξηση» - εμπαιγμό του κατώτατου μισθού, που έχει ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και το «τσουνάμι» των ανατιμήσεων.
  Χιλιάδες συνταξιούχοι συμμετείχαν στη χτεσινή παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στο πλαίσιο των 9 περιφερειακών τους κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. «Δεν αποδεχόμαστε τη λογική "ό,τι έγινε, έγινε"» υπογράμμισαν και διεκδικούν: 
  -- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015 - 2016 σε όλους τους συνταξιούχους, στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα, αφορολόγητα.
  -- Το ψηφισμένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020 - 2022.
  -- Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  -- Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις, με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στην Ενέργεια.
  -- Να αποδοθούν άμεσα οι συνδρομές που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους για τις ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  Μετά τη συγκέντρωση, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κάνιγγος, όπου έσμιξαν με τα σωματεία που εκείνη την ώρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στο υπουργείο Ανάπτυξης :
  Εργατικά συνδικάτα, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα της Αττικής είπαν: Τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη! Μέτρα τώρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
  Τα συνδικάτα διεκδικούν: Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και ειδικοί φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
 • (11/4/2022) - ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ: Δεν ήταν μια ακόμα απεργία η απεργία της περασμένης Τετάρτης... Η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, οι πάνω από 70 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με συμμετοχή εργατόκοσμου και ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, μετατρέπονται σε σταθμό κλιμάκωσης της πάλης για το επόμενο διάστημα, μπροστά και στην Εργατική Πρωτομαγιά. «Στοπ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ακρίβεια - Αυξήσεις στους μισθούς»: Το σύνθημα αυτό ξεδιπλώθηκε στο πανό που άνοιξαν τα σωματεία μπροστά από τη Βουλή, δίνοντας το στίγμα των διεκδικήσεων της απεργιακής κινητοποίησης. Σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως στις συγκοινωνίες και τα καράβια, τα σωματεία αρνήθηκαν να διαθέσουν σε κράτος και εργοδοσία το προσωπικό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία και ουσιαστικά ακυρώνει την απεργία, πετώντας στον κάλαθο στων αχρήστων το νόμο Χατζηδάκη. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην κεντρική ομιλία έγινε αναφορά και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: «... έχει πάρει σαφή θέση, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», ενώ «δεν παρέλειψε να στρατευθεί και στο ζήτημα του πολέμου με το ευρωΝΑΤΟικό στρατόπεδο». «Η εμφάνισή της μετά από 4 χρόνια απουσίας από οποιαδήποτε κινητοποίηση έχει να κάνει και με την προεκλογική περίοδο και την προσπάθεια να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία στο κίνημα. Η λογική που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι οι αγώνες στον δρόμο έχουν ταβάνι και αυτό που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να περιμένουν τις εκλογές ώστε να ψηφίσουν να αλλάξει η κυβέρνηση είναι προκλητικό και επιζήμιο για το εργατικό κίνημα». «Εάν είχαμε ακούσει τις παροτρύνσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και περιμέναμε τις εκλογές, τότε δεν θα είχαν μείνει στην εργασία τους οι 1.200 εργάτες της ΛΑΡΚΟ, δεν θα είχαν παλέψει οι οικοδόμοι για τη Σύμβαση, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια, στα Λιπάσματα και στην COSCO». Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

 

Περισσότερα νέα στα Νέα μας >


ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ : ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !


 

 

web analytics

[ Κεντρική σελίδα ] Τα νέα μας ] Ανακοινώσεις ] Ανακοινώσεις TY ] Ανακοινώσεις Συνταξιούχων ] Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ. - Κλαδικού Σωμ. Χρηματοπιστωτικού ] Η ταυτότητά μας ] Σύνδεσμοι ]

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 23 Μαΐου 2022